RINTAIMPLANTIT

TIETOA RINNOISTA

Tämä blogikirjoitusten sarja on tarkoitettu sinulle, joka suunnittelet rintojen suurennusleikkausta. Teksteissä käydään läpi koko rintojensuurennusprosessi, jotta voit olla varma omasta päätöksestäsi.

LUE TEKSTISARJAN MUUT OSAT:

Osa 2: uusien rintojen suunnittelu

Osa 3: leikkauksen kulku

Osa 4: leikkauksesta palautuminen

Lue lisää!

Siirry hinnastoon.

Mikään kirjoitus ei korvaa konsultaatiokäyntiä klinikalla. Cityklinikka tarjoaa kaikille rintaleikkauksesta kiinnostuneille maksutonta sairaanhoitajan / esteettisen lääkärin konsultaatiota. Konsultaatiokäynti ei sido asiakasta mihinkään.

Rintojen suurennusleikkausta suunnittelevan on hyvä selvittää koko rintaleikkausprosessin kulku. Omat toiveet ja toiveiden taustat kannattaa tiedostaa. Myös leikkaavan kirurgin taustoihin on syytä tutustua.

NAISEN RINTOJEN RAKENNE

Rinnoissa on monelaisia kudoksia ja osia. Rintaleikkauksen kannalta tärkeimpiä osia ovat mm. nämä:

  • rasvakudos
  • rauhaskudos
  • verisuonet
  • lymfatiet
  • hermot
  • maitotiehyet
  • rauhasrakkulat

Suhteellisesti suurin osa rinnasta on rasvakudosta. Juuri rasvakudoksen suuruus määrää sen, kuinka suuret naisen rinnat ovat. Mitä joustavampi iho ja mitä enemmän rasvakudosta, sitä pyöreämmät ja pehmeämmät rinnat ovat.

Naisen rinnat sijaisevat rintalihaksen päällä. Rintaimplantit voidaan kuitenkin sijoittaa lihaksen päälle tai alle. Usein implantti on osittain rintalihaksen alla, osittain lihaksen päällä. Alla oleva kuva on yksinkertaistettu kaavio.

Rintaimplantti lihaksen alle vai päälle

RINTAIMPLANTIT

Rintaimplantit muodostuvat kahdesta osasta: täytemateriaalista ja elastomeerikuoresta. (Elastomeeri on erittäin venyvää ja erittäin hyvin palautuvaa materiaalia.)

Kuoren sisällä oleva täytemateriaali voi olla joko silikonigeeliä tai keittosuolaliuosta, jonka ympärillä on silikonikuori.

Keittosuolatäyte ja silikonigeelitäyte

Keittosuola: Keittosuolatäytettä käytettäessä implantti laitetaan kehoon tyhjänä. Implantti täytetään fysiologisella keittosuolaliuoksella vasta rintaan sijoittamisen jälkeen. Kun käytetään keittosuolaimplanttia, leikkausviilto jää hyvin pieneksi. Myös arvet ovat pienemmät kuin silikoni-implantoinnin jälkeen. Toisaalta keittosuolaimplantteihin liittyy useita ongelmia. Ne poimuuntuvat melko helposti. Ne saattavat myös tyhjentyä itsestään ja vuotaa kudoksiin. Cityklinikalla ei käytetä keittosuolaliuoksella täytettyjä implantteja.

Silikonigeeli: Silikonigeeli-implantit on täytetty jo valmistusprosessin aikana. Nykyaikaisimmissa implanteissa käytetään ns. kohesiivigeeliä. Kohesiivigeeli tuntuu kosketettaessa hyvin samanlaiselta kuin naisen luonnollinen rinta. Se, että tunnetuimmat rintaimplantit ovat juuri silikonia, ei ole sattumaa. Silikoniyhdisteitä on tutkittu vuosikymmenien ajan. Silikonit ovat aineita, jotka eivät reagoi (sekoitu, muodosta uusia yhdisteitä) kehon muiden aineiden kanssa. Kohesiivigeeli ei myöskään vuoda elimistöön.

Kaikki Cityklinikalla käytetyt implantit ovat silikonigeeli-implantteja.

Cityklinikan implanttimerkit:

Pintarakenne

Rintaimplantin pinta on sileä tai karhea. Karheapintainen implantti kiinnittyy paikalleen tiukemmin kuin sileäpintainen. Jos implantti on pyöreä, se voi olla sileäpintainen, koska pyöreän implantin pieni pyörähtäminen ei vaikuta rinnan ulkonäköön. Usein kuitenkin myös pyöreiden implanttien pinta on karhea.

Anatomisen eli pisaranmallisen implantin pitää kiinnittyä kudokseen tiukasti, koska sen pienikin pyörähtäminen vaikuttaa rinnan muotoon. Tämän vuoksi anatomisen implantin kuori on aina karhea.

Viimeisimmät tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että joissakin harvinaisissa tapauksissa implantin karhea pinta saattaa aiheuttaa sivuvaikutuksia. Muun muassa Motiva-implanttien valmistaja on tämän vuoksi kehittänyt uudenlaisia, entistä turvallisempien pintarakenteiden valmistustapoja.

Muoto

Rintaimplanttien muoto voi olla pyöreä tai anatominen (pisaran muotoinen). Anatomisiin implantteihin liittyy aina jonkinasteinen pyörähtämisriski. Jos anatominen implantti pyörähtää, rinnan muoto muuttuu. Muun muassa tästä syystä anatomisten rintaimplanttien asettaminen vaatii plastiikkakirurgilta enemmän kokemusta kuin pyöreiden implanttien asettaminen.

Pyöreitä implantteja on perinteisesti käytetty rinnan yläosan täyteläistämiseen. Anatomisia implantteja on käytetty usein, kun leikkaustulokselta on haettu ennen muuta luonnollisuutta.

Totuus erimuotoisten implanttien eroista on kuitenkin se, etteivät edes kokeneet plastiikkakirurgit pysty välttämättä erottamaan, onko leikkauksessa käytetty pyöreitä vai anatomisia implantteja.

Riikka! Kiitos siitä kuinka upeaa jälkeä olet tehnyt. Näytän hyvin luonnolliselta.

(Asiakaspalaute 7.9.2017)

Koko ja profiilit

Implantit valitaan aina yhteistyössä kirurgin kanssa. Rintojen mittaaminen on valintaprosessin lähtökohta. Toinen – yhtä tärkeä – lähtökohta on asiakkaan rehellinen toive uusien rintojen ulkonäöstä.

  • Implantin koko valitaan asiakkaan toiveiden, ruumiinrakenteen ja rintakehän mittojen mukaan.
  • Implantin tilavuus – koko – ilmoitetaan kuutiosenttimetreinä (cc) tai desilitroina (dl).
  • Tilavuuteen vaikuttavat implantin läpimitta, profiili ja muoto.
  • Asiakkaan omat mitat vaikuttavat erittäin paljon rintaimplantin läpimittaan.
  • Kirurgille kannattaa kertoa myös se, miltä rinnan yläosan tulisi näyttää. Implantin muoto ja profiili vaikuttavat siihen, miltä dekoltee, rintojen yläosa ja sivukuva leikkauksen jälkeen näyttävät.
  • Mitä matalampi profiili, sitä luonnollisempi on asiakkaan sivukuva leikkauksen jälkeen.
  • Mitä korkeampi profiili, sitä täyteläisemmät, pyöreämmät ja toisaalta käsitellymmän näköiset rinnat.

Lähde liikkeelle varaamalla aika maksuttomaan rintakonsultaatioon (sairaanhoitaja tai esteettinen lääkäri).

  • 0201 777 288 (Helsinki)

Maksuton konsultaatio ei sido sinua mihinkään.