Sikorskin sana

Kyynelurien täyttö

Silmänalusihon ulkonäköongelmat  koskettavat kaikenikäisiä. Tummuus, rypyt ja silmäpussit saattavat vaivata jo hyvinkin nuoria asiakkaita. Ja kuten monet muutkin esteettiset virheet, myös silmänympärysihon ongelmat korostuvat ihmisen ikääntyessä.

Hoidan monia alaluomen ulkonäköongelmia Helsingin klinikallani. Usein naiset ja miehet tulevat pakeilleni siinä vaiheessa, kun kotikonstit ja kosmetiikkatuotteet eivät enää riitä.

Kyynelurat

Kyynelurat ovat silmien sisäreunoista kohti poskea kulkevat uurteet, joiden häivyttäminen ihonhoitotuotteilla ja meikillä on erittäin hankalaa. Iho tällä alueella voi olla hyvin ohutta. Alueelle muodostuu varjoja. Myös ihon läpi kuultavat verisuonet aiheuttavat tummuutta. Silmät näyttävät olevan kuopalla. Ilme on aina väsynyt, vaikkeivat mieli ja kroppa olisikaan.

Ongelma voidaan hoitaa paksuntamalla ihoa joko omalla rasvalla tai täyteaineella. Kun silmänalusiho täyteläistyy, kuoppasilmäisyys katoaa. Varjot katoavat tasoittuneelta iholta. eivätkä pintasuonetkaan enää sinerrä ihon läpi.

Injektiohoito

Kyynelurien injektiohoito vaatii pistäjältä paljon tietoa ja taitoa. Etenkin silmänympärysaluetta hoidettaessa on äärimmäisen tärkeää, että toimenpiteen tekijä on kokenut terveydenhuollon ammattilainen. Vain tällöin on varmaa, että pistäjä hallitsee kasvojen anatomian. Pistäjän on osattava valita myös alueelle sopiva täyteaine, oikea annos ja oikeanlainen pistostekniikka.

Miltei kaikissa täyteainesarjoissa on useita erilaisia hyaluronihappogeelejä. Kun hoito tehdään silmien alle, on sarjasta valittava tuote, jonka partikkelit ovat suuria. Lisäksi on tärkeää, ettei täyteaine sido itseensä ylenmäärin vettä. Alueelle hakeutuva vesi aiheuttaa nimittäin turvotusta.

Hoidon kulku 

  1. Hoitoalue puhdistetaan huolellisesti.
  2. Täyteaine viedään juuri oikeaan syvyyteen kanyylineulaa käyttäen.
  3. Tuloksen näkee välittömästi täyteainehoidon jälkeen. Parhaimmillaan (ja arvioitavissa) lopputulos on kahden viikon päästä toimenpiteestä.

Silmien alla täyteaine pysyy paljon pidempään kuin esim. huulissa. Kaksi kertaa olen todistanut lopputuloksen säilyneen hyvänä lähes kahden vuoden ajan. Keskimäärin kyynelurien täyttö uusitaan 9 – 12 kuukauden välein.

Kustannustehokas hoito siis!

Hoidon jälkeen

Hoidon jälkeen toimenpidealuella on usein turvotusta ja punoitusta. Turvotusta voi vähentää ohjeenmukaisilla kylmäpakkaushoidoilla. Ensimmäisinä öinä on hyvä myös kohottaa sängyn pääpuolta esimerkiksi tyynyillä, jotta turvotus pysyy kurissa.

Turvotus on ohi keskimäärin 2 – 3 vuorokauden kuluttua toimenpiteestä. Joskus turvotus laskee nopeasti toiselta puolelta ja hieman hitaammin toiselta puolelta. Tämä on normaalia.

Mustelmia alueelle muodostuu helposti, jos hoito tehdään täyteaineneulalla. Itse käytän näissä hoidoissa tosin aina kanyylia. Kanyylin ansiosta mustelmia muodostuu varsin vähän. Turvotuksen ja mustelmien ehkäisemiseen ja hoitoon on olemassa erinomainen Arnizen-hoitovoide, jonka voi halutessaan ostaa klinikaltamme.

Kaikki sivuoireet häviävät useimmiten hoitoa seuraavan viikon kuluessa.

Kotihoito

  • On suositeltavaa välttää meikkaamista ensimmäisen neljän tunnin aikana.
  • Ei hedelmähappoja sisältäviä kotihoitotuotteita ensimmäisen vuorokauden aikana.
  • Vältä saunaa, solariumia ja suoraa auringonvaloa ensimmäisen viikon aikana.
  • Älä käytä ihonhoidossasi luomutuotteita ensimmäisen kolme päivän aikana.

Ihana paikka! Lääkäri Sikorski on miellyttävä, osaava ja omaa selvästi erinomaisen esteettisen silmän. Tänne on vaan pakko tulla uudestaan.”
(Asiakaspalaute 17.8.2016)

Suomen ensimmäinen ja ainoa AAAM-sertifioitu esteettinen lääkäri Piotr Sikorski tekee kyynelurien täyteainehoitoja Helsingin Cityklinikalla. Lääkäri Nikita Karpov tekee kyynelurien täyteainehoitoja Lahdessa.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon.
Konsultaatio ei sido sinua mihinkään.

AJANVARAUS PUHELIMITSE:

0201 – 777 288

Kysy lisää: info@cityklinikka.fi

Blogikirjoituksen on suunnitellut lääkäri Piotr Sikorski.

Sikorski on laillistettu lääkäri ja Cityklinikan toimitusjohtaja.
Hän on Suomen ensimmäinen ja ainoa American Academy of Aesthetic Medicine -johtokunnan sertifioima esteettinen lääkäri.

Sikorski toimii myös Helsingin LAHA® Training Centerin johtavana kouluttajana.