Finish;   English;   Swedish;

Rasvaimu 

Rasvasolujen määrä lisääntyy ihmisellä puberteettiin saakka, minkä jälkeen solujen määrä pysyy suurin piirtein samana. Lihomisen tai laihtumisen myötä olemassa olevat rasvasolut suurenevat tai pienenevät.
Rasvaimulla (liposuktio) poistetaan rasvasoluja eikä toimenpiteen jälkeen tapahtuva lihominen aiheuta hoidetuille alueille enää ylimääräisiä rasvakertymiä. Kun ihon alla olevaa rasvakudosta muotoillaan, aiheutetaan ihoon lievä kutistava vaikutus. Yhdellä kertaa on mahdollista poistaa n 0.5-6 litraa rasvakudosta.

Rasvaimussa rasvasoluja poistetaan pysyvästi. Rasvaimu voidaan nykyään suorittaa monella eri tavalla – myös ilman nukutusta. Cityklinikalla rasvaimu voidaan tehdä monella tekniikalla tehokkaasti ja turvallisesti. Vaihtoehtojamme ovat perinteinen rasvaimu kirurgisesti sekä Body-Jet WAL (vesiavusteinen rasvaimu) ja BodyTite (radiofrekvenssiavusteinen rasvaimu).

Toimenpiteen tulos on periaatteessa pysyvä. On kuitenkin muistettava, että ikääntyminen vähentää ihon kimmoisuutta. Tulos saattaa siten vuosien kuluessa muuttua. Paras tulos saadaan, kun hoidettavan alueen iho on vielä kimmoisa eikä hoidettavalle ihoalueelle ole vielä syntynyt kuoppaisuutta.

Rasvaimu ei ole laihduttamisen tai liikunnan vaihtoehto, mutta se on yksi tapa poistaa paikallistunutta rasvakudosta alueittain.

 

Perinteinen, kirurginen rasvaimu

Rasvaimu suoritettiin ensimmäisen kerran Euroopassa 1970-luvun lopulla. Siitä on tullut yksi tavallisimmista plastiikkakirurgisista leikkauksista.
Viime aikoina tekniikat ovat kehittyneet merkittävästi. Entistä kapeammat instrumentit sekä rasvakudoksen laajentaminen liuoksella (tumescent-tekniikka) ovat parantaneet tuloksia, vähentäneet toimenpiteen aikana koettua kipua, helpottaneet toimenpiteen suorittamista ja nopeuttaneet toipumista.
Uudet rasvaimutekniikat aiheuttavat entistä vähemmän verenvuotoa. Operaation jälkeiset verenpurkaumat vähenevät. Neste tekee myös rasvasta pehmeämmän ja helpomman poistettavan.
Rasvaimuun sopiva asiakas on normaalipainoinen tai lievästi ylipainoinen. Hänellä on yksi tai useampi ongelma-alue, jossa on ylimääräistä rasvakertymää. Yleisimmät rasvaimualueet ovat ylä- ja alavatsa, kyljet, pakarat, reisien sisäsivut, lonkkien alueet, polvien sisäsivut, nilkkojen alueet ja leuanalus. Useammilla asiakkailla on useita ongelma-alueita ja nämä kaikki voidaan yleensä poistaa samanaikaisesti.
Ennen leikkausta
Suosittelemme aina henkilökohtaista konsultaatiota klinikan konsultin tai lääkärin luona. Konsultti tai lääkäri kertoo sinulle rasvaimuleikkauksesta, sen kulusta, jälkihoidosta ja mahdollisista riskeistä. Konsultin tai lääkärin kanssa yhteistyönä etsitään Sinulle paras mahdollinen vaihtoehto. Samalla tarkistetaan ongelma-alueet ja suunnitellaan ns. rasvaimukartta alueittain.
Sinulle annetaan laboratoriolähete. Tutkimukset ovat välttämättömiä ennen leikkausta. Vastaukset tulee ottaa leikkaukseen mentäessä mukaan. Konsultti tai lääkäri kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Muista mainita kaikki terveyteesi liittyvät asiat. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu leikkausaika.
Leikkauspäivänä
Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa rasvaimualueista ja koosta ja sinulle piirretään “leikkauskartta” leikkausalueelle. Mikäli leikkaus suoritetaan nukutuksessa nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.
Nukutus tai paikallispuudutus
Yhden tai kahden alueen rasvaimuleikkaus voidaan suorittaa paikallispuudutuksessa, mikäli alueet ovat pieniä. Jos rasvaa imetään usealta alueelta, rasvaimuleikkaus suoritetaan nukutuksessa.
Leikkaus
Nukutuksen tai paikallispuudutuksen jälkeen tehdään noin puolen senttimetrin pituinen leikkausviilto kehon huomaamattomille alueille. Ihon alle rasvakudokseen ruiskutetaan liuosta, joka laajentaa ja pehmentää rasvakudosta. Ohut ontto putki, jota kutsutaan kanyyliksi, viedään haavasta sisälle ja pehmentynyt rasva imetään pois. Haava suljetaan yhdellä tai kahdella pienellä tikillä. Rasvaimualueille asetetaan laajat liimasiteet. Sinut herätetään.

Toipuminen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja nukutushoitajan tarkkailun alla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Jäät ensimmäiseksi yöksi jälkihoitoon, ja hoitaja on saatavilla koko yön. Mikäli leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, voit kotiutua jo illalla. Jos leikkaus on tehty nukutuksessa, leikkaava lääkäri tarkastaa sinut leikkauksen jälkeisenä päivänä, minkä jälkeen voit kotiutua.

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä mutta yleensä suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa. Kipulääkkeet ovat yleensä tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Turvotusta ja verenpurkautumia voi esiintyä voimakkaina 2 – 3 viikon ajuan. Mustelmia voit hoitaa Arnica Fast Gel -tuotteella ja arpia Scarsilc-geelillä.Useimmat potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon tai kahden jälkeen riippuen leikkausalueiden koosta. Liimasiteet ja joustava vaate (esim.tukiliivi) vähentävät turvotuksen ja verenpurkautumien syntyä sekä pienentävät leikkauksen jälkeistä kipua.

Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää kolme viikkoa leikkauksen jälkeen, mutta kevyt liikunta edistää huomattavasti parantumista. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä ensimmäisen viikon ajan leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai verenpurkaumia. Lymfahieronta edistää parantumista huomattavasti. Se voidaan aloittaa vuorokauden kuluttua leikkauksesta. Rankkoja harrastuksia (aerobicia, juoksua, painonnostoa, uintia, tennistä) sekä saunomista tulee välttää kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen.

Kolmen viikon kuluttua toimenpiteestä suositellaan koneellista ihon ja ihonalaiskudoksen tasoitusta infrapunavalon, radioaaltojen ja mekaanisen imun yhdistelmänä.  Myös lymfahoito nopeuttaa toipumista ja vähentää hoitoalueen turvotusta.
Haavanhoito
Pidä haava kuivana.
Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti.
Side on syytä vaihtaa jos se on likainen tai märkä. Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista.
Leikkauksen jälkeen haava pidetään täysin kuivana viiden vuorokauden ajan. Sen jälkeen ei haittaa jos haava peseytymisen tai suihkun yhteydessä kastuu. Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin. Saunaan ja löylyyn ei ole hyvä mennä ompeleiden aikana eikä kahteen viikkoon ompeleiden poiston jälkeen.
Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua. Käänny lääkärin puoleen jos haavassa on yltyvää kipua lämmön nousua ja punoitusta tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa, jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua.
Ompeleiden poisto noin 7-10 vuorokauden kuluttua, sitä ennen edellisenä päivänä kotona haaleassa suihkussa irrotat liimasiteet varovasti. Joustava suojaava vaatekappale tulee pitää leikkausalueella 4-5 viikkoa. Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.
Arvenhoito
Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa itsehoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmentymisen nopeuttamiseksi voit käyttää apteekista saatavaa hepariinivalmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan.
Arvenhoidossa voidaan käyttää myös meiltä Helsingistä saatavaa  Scarsilc-hoitovoidetta. Vältä arven hiertymistä ja suojaa arpi huolellisesti auringolta kolmen kuukauden ajan. Ilman UV-suojaa arpi voi pigmentoitua tummaksi.

Rasvaimu – riskit ja komplikaatiot

Jokaiseen leikkaukseen sisältyy myös riskejä. Rasvaimuleikkauksessa riskit ja mahdolliset komplikaatiot ovat minimaaliset. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Kuitenkin kuten jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on olemassa.
Tulehdus
Tulehdusta voi esiintyä missä leikkauksessa tahansa. Jokaisen rasvaimuleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen estämiseksi.
Verenpurkauma
Verenpurkaumat ovat rasvaimun yhteydessä yleinen. Verenpurkauma on verenkertymä elimistössäsi, tässä tapauksessa ihon alla ja leikkaushaavan seudussa. Verenkertymiä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat usein itsestään, mutta suuria joudutaan poistamaan lääkärin vastaanotolla.
Rasvaimu ja tuntohäiriöt
Joskus rasvaimualueiden pintatuntohermot voivat vaurioitua. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöden.

Lopputulos

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen, voi rasvaimualueiden asettuminen viedä jopa kuusi kuukautta. Parantuminen rasvaimusta riippuu siitä, monestako alueesta rasvaa on poistettu.
Rasvaimu on kaiken kaikkiaan tehokas toimenpide, joka antaa vartalollesi uudet muodot minimaalisin ja huomaamattomin arvin. Tulos on aina pysyvä. Rasvaimu poistaa rasvakudosta, joka ei toimenpiteen jälkeen enää uusiudu, koska puberteetin jälkeen uusia rasvasoluja ei synny. Jos lihot rasvaimun jälkeen, rasva levittyy tasaisemmin ympäri vartaloasi. Se ei enää keräänny epäsuhtaisesti.
Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksesta tulisi juuri sinulle sopiva. Tarkoituksenamme on saada kehosi näyttämään ja tuntumaan luonnolliselta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.

Uudet rasvaimutekniikat

Body-Jet WAL  ja BodyTite  korvaavat useissa tapauksissa perinteisen, kirurgisen rasvaimun. Vesisuihku- tai radiofrekvenssiavusteisesti laajakin rasvaimu voidaan tehdä ilman nukutusta varsin nopeasti.

BodyTite-rasvaimu, ennen ja jälkeen, Cityklinikka

BodyTite-rasvaimu: jälkihoito-ohje

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Sairaanhoitajan tai lääkärin konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

 

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Hinnat

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

KIRURGINEN RASVAIMU


HINNAT VOIMASSA 31.10.2017 SAAKKALue lisää.
Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
1 alue556,50 €690 €Cityklinikka Helsinki
2 aluetta1201,60 €1490 €Cityklinikka Helsinki
4 aluetta1927,40 €2390 €Cityklinikka Helsinki
6 aluetta2411,30 €2990 €Cityklinikka Helsinki
8 aluetta2895,20 €3590 €Cityklinikka Helsinki
10 aluetta3379,00 €4190 €Cityklinikka Helsinki
Lisäalue (yli neljän alueen oston jälkeen)282,26 €+ 350 €Cityklinikka Helsinki
Rasvaimu nukutuksessaNukutuslisä 650 € - 850 €Cityklinikka Helsinki

BodyTite-rasvaimuHintaMaksa erissä!Klinikka
Lue lisää.
1 alue990 €alk. 50 €/kkCityklinikka Helsinki
2 aluetta1790 €alk. 90 €/kkCityklinikka Helsinki
4 aluetta2690 €alk. 140 €/kkCityklinikka Helsinki
6 aluetta3290 €alk. 170 €/kkCityklinikka Helsinki
8 aluetta3890 €alk. 200 €/kkCityklinikka Helsinki
10 aluetta4490 €alk. 240 €/kkCityklinikka Helsinki
Lisäalue (yli neljän alueen jälkeen)+ 350 €alk. +15 €/kkCityklinikka Helsinki
BodyTite-rasvaimu nukutuksessaNukutuslisä 650 € - 850 €alk. 40 €/kkCityklinikka Helsinki
HELSINKI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.
TURKU:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.
LAHTI
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.

Body-Jet WAL


AAAM board certified physician Piotr Sikorski
Dr. Akmaral Karakulova
HintaMaksa erissä!Klinikka
Lue lisää.
1 alue990 €alk. 50 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
2 aluetta1790 €alk. 90 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
4 aluetta2690 €alk. 140 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
6 aluetta3290 €alk. 170 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
8 aluetta3890 €alk. 200 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
10 aluetta4490 €alk. 240 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
Lisäalue (yli neljän alueen jälkeen)+ 350 €alk. +15 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
Body-Jet WAL nukutuksessaNukutuslisä 650 € - 850 €alk. 40 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288