Finish;   English;   Swedish;

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkaus

Cityklinikka asiakastilaisuus
Tervetuloa asiakastilaisuuteen!
16/02/2017
yläluomileikkaus hinta 990 e
Cityklinikan maaliskuu
06/03/2017

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkaus

Rintojen kohotus ja pienennys hinta 4200 €

 

Liian suuret ja raskaat rinnat aiheuttavat ryhtivirheitä, niska- ja hartiakipuja sekä jännityspäänsärkyä. Myös rinnanaluspoimujen iho joutuu kovalle koetukselle, jos rinnat ovat suuret ja raskaat.

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkauksessa rinnoista poistetaan ylimääräistä ihoa ja rintakudosta. Leikkaus tehdään useimmiten terveydellisistä syistä. Jos ylisuurista rinnoista aiheutuu selvää lääketieteellistä haittaa, pienennysleikkaus kuuluu Kelan sairausvakuutuksen piiriin.  Arvion lääketieteellisestä haitasta tekee plastiikkakirurgi Riikka Veltheim.

Yhdistelmäleikkaus parantaa vartalon mittasuhteita

Rintojen pienennysleikkaukseen yhdistetään usein myös rintojen kohotus. Rintoja nostamalla ja pienentämällä saadaan erinomainen lopputulos. Ylisuurten rintojen aiheuttamat terveysongelmat poistuvat, ja samalla rintojen ja koko vartalon ulkonäkö paranee. Ulkonäön ja hyvinvoinnin paraneminen heijastuu kaikille elämänalueille.

Kenelle?

Jokainen rintojen pienennys- ja kohotusleikkaukseen tuleva nainen on erilainen. Toimenpide räätälöidään jokaiselle asiakkaalle erikseen, ja yleispäteviä sääntöjä on varsinkin yhdistelmäleikkauksien kohdalla vaikea määritellä.

Leikkausta harkitseva voi kuitenkin pohtia jo ennen konsultaatiota seuraavia kysymyksiä:

 • Olenko tyytymätön ylisuuriin, riippuviin rintoihini?
 • Aiheuttavatko suuret rintani epämukavuutta päivittäin tai viikoittain?
 • Olenko fyysisesti ja psyykkisesti hyvässä kunnossa?
 • Ovatko rintaleikkaukseen liittyvät odotukseni ja toiveeni realistisia?

Konsultaatiokäynti on maksuton eikä sido sinua mihinkään

Cityklinikka tarjoaa maksuttoman rintakonsultaation kaikille rintaleikkauksia suunnitteleville. Maksuttomassa konsultaatiossa sinua palvelee esteettinen sairaanhoitaja tai AAAM-sertifioitu esteettinen lääkäri. Konsultaatiossa saat tietoa leikkaukseen valmistautumisesta, leikkauksen kulusta ja toipumisprosessista. Lisäksi konsultaatiossa keskustellaan nukutuksesta, leikkaushaavan sijainnista sekä rintojen lopullisesta koosta ja muodosta.

Käytössämme on myös Crisalix-3D-mallinnusohjelma, jonka avulla voit nähdä jo ensimmäisen konsultaation aikana, miltä rintasi näyttäisivät kohotus- ja pienennysleikkauksen jälkeen.

Ensimmäinen konsultaatio on maksuton eikä se sido sinua mihinkään. Halutessasi voit jatkaa prosessia heti konsultaation jälkeen varaamalla leikkausajan tai ajan rahoitusneuvotteluun.

Sairaanhoitajien rintakonsultaatioihin voit varata ajan seuraavista puhelinnumeroista:

 • Helsinki, Turku, Lahti – p. 0201 777 288
 • Riihimäki – p. 019 720 505 
 • Hyvinkää – p. 044 555 55 74
 • Lohja –  p. 050 582 47 19
 • Salo – p. 02 734 9894

Rintojen pienennys ja kohotus – usein esitettyjä kysymyksiä

Kuinka valmistaudun leikkaukseen?

Konsultaatiokäynnin aikana saat tarkat ohjeet leikkaukseen valmistautumista varten. Kerro konsultaatiossa kaikki terveydentilaasi ja lääkitykseesi liittyvät asiat. Myös mahdolliset lisäravinteet on syytä ottaa esille jo konsultaatiossa.

Sinua saatetaan kehottaa käymään laboratoriotutkimuksissa ja mammografiassa.

Ennen leikkausta on vältettävä tupakointia ja alkoholinkäyttöä. Veren hyytymiseen vaikuttavia lisäravinteita on vältettävä, koska ne saattavat lisätä verenvuotoa.

Muistathan järjestää kotiinpaluusi? Leikkauksen jälkeen et voi ajaa itse autoa. Ensimmäisinä toipumispäivinäsi tarvitset apua muissakin toimissasi.

Liittyykö nukutukseen ja leikkaukseen riskejä?

Nukutukseen on aina liittynyt jonkinlaisia riskejä. Viimeisten 25 vuoden aikana nukutusmenetelmät ovat kuitenkin kehittyneet erittäin paljon. Nykyisin riskit ovat minimaaliset, mikäli kaikki tapahtuu ammattitaitoisesti, steriileissä olosuhteissa.
Ennen nukutusta anestesialääkäri tutkii potilaan tarkoin ja kartoittaa mahdolliset riskit. Anestesialääkärin tulee tietää kaikki leikkauspotilaan terveydentilaan vaikuttavat yksityiskohdat.

 

Potilasturvallisuutta lisää myös käyttämämme Kendall SCD-kompressiojärjestelmä, jonka on kliinisesti todistettu vähentävän sekä syvän laskimotukoksen että keuhkoveritulpan vaaraa.

 

Nukutusta ei tarvitse pelätä.

 

Leikkaukseen liittyy aina pieni infektioriski. Hoitamattomat sairaudet ja korkea ikä lisäävät riskejä.

Kuinka leikkaus etenee?

Nukutus:  Rintojen pienennys- ja kohotusleikkaus tehdään nukutuksessa.

 

Leikkausavaus: Leikkausviilto voidaan tehdä eri tavoin. Leikkausviillon paikka, koko ja muoto käydään läpi plastiikkakirurgin kanssa hyvissä ajoin ennen toimenpidettä.

 

Muotoilu ja pienennys

 • Rudos kohotetaan, muotoillaan ja tuetaan.
 • Nänni ja nännipiha nostetaan ylemmäs.
 • Joskus toimenpiteeseen yhdistetään myös kevyt rasvaimu, jonka avulla ylimääräistä kudosta voidaan poistaa myös rintojen sivuilta.
 • Mikäli nännipihat ovat laajentuneet, niitä voidaan pienentää.
 • Ylimääräinen iho poistetaan.

 

 

Leikkausavauksen sulkeminen.

Mitä leikkauksen jälkeen tapahtuu?

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkauksen jälkeen on toimittava kirurgin antamien ohjeiden mukaan. Mikäli internet ja plastiikkakirurgisi ovat keskenään eri mieltä, noudata kirurgin ohjeistusta.

Toipuminen tapahtuu vähitellen. Yksilölliset erot ovat varsin suuria: joku saattaa tuntea olonsa loistavaksi jo parin päivän kuluttua leikkauksesta, toisella kiputuntemukset ja väsymys kestävät pidempään.

Leikkauksen jälkeisten viikkojen aikana kivut, turvotus sekä pienet tuntohäiriöt ovat yleisiä. Mustelmia, kihelmöintiä ja turvotusta on hyvä hoitaa Arnizen™-voiteella.

Turvotuksen ehkäisemiseen ja hoitoon suosittelemme lymfaterapiaa. Lymfahoito kannattaa aloittaa jo ennen leikkausta ja lymfassa on syytä käydä muutaman kerran leikkauksen jälkeen. Cityklinikan leikkauspotilaille lymfaterapia on hyvin edullista.

 

Työhön voit palata 1 – 4 viikon sairausloman jälkeen. Liikuntaharrastukset voit aloittaa 3 – 6 viikon kuluttua leikkauksesta. Ennen normaalien liikuntaharrasteiden aloittamista on suositeltavaa käydä rauhallisilla kävelylenkeillä. Ulkoilu ja kevyt liikunta nopeuttavat toipumista.

 

Arpien vaalentuminen vie aikaa puolesta vuodesta vuoteen. Noudata arpien hoitoon liittyviä ohjeita ja käytä kirurgin suosittelemia arpivoiteita ohjeen mukaisesti. Arpien suojaaminen auringolta on tärkeää.

Voiko lopputulosta ennustaa?

Käyttämämme Crisalix-3D-simulaattori mahdollistaa sen, että voit nähdä uudet rintasi jo ennen leikkausta. Kuvat on mahdollista ottaa itse jo ennen ensimmäistä konsultaatiokäyntiä. Useimmiten kuvat otetaan kuitenkin ensimmäisen, maksuttoman konsultaation aikana.

Milloin lopputulos on näkyvissä?

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkauksen lopullinen tulos on nähtävissä aikaisintaan kuuden kuukauden päästä toimenpiteestä, mutta jo parin viikon kuluttua näet selvästi, kuinka leikkaus on parantanut ulkonäköäsi. Myös terveysvaikutukset tulevat esiin parin viikon kuluttua leikkauksesta. Hartia- ja niskakivut vähenevät ja ryhti paranee.

Arvet ovat hyvin näkyvät, jopa kirkkaanpunaiset heti leikkauksen jälkeen. Arpien vaalentuminen vie aikaa keskimäärin puoli vuotta.

Rintojen pienennys- ja kohotusleikkauksen läpikäyneet naiset ovat olleet poikkeuksetta erittäin tyytyväisiä tuloksiin. Raskaiden ja ylisuurten rintojen kanssa eläminen vie yllättävän paljon energiaa. Leikkauksen ja toipumisvaiheen jälkeen energiaa ja elämäniloa vapautuu uudella tavalla.

rintojen kohotusleikkaus Cityklinikka Helsinki

Kuvaa klikkaamalla pääset tutkimaan plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin ansioluetteloa.

Päätöksenteon ABC

Ota yhteyttä!

Varaa aika sairaanhoitajan tai esteettisen lääkärin maksuttomaan rintakonsultaatioon jo tänään!

Konsultaatioajan voit varata seuraavista toimipaikoistamme:

Helsinki, Turku ja Lahti – p. 0201 777 288

Riihimäki – p. 019-720 505

Lohja – p. 050 582 47 19

Hyvinkää – p. 044 555 55 74

Salo – p. 02-734 9894

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin rintakonsultaatio maksaa 80 €.
Riikan konsultaatioon voit varata ajan Helsingistä, p. 0201 777 288.

 

 

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

 

Comments are closed.