Finish;   English;   Swedish;

Silikonit hinta alk. 3490 €

Pienempi kapseloitumisriski – pienemmät leikkausarvet?
Lue lisää Keller Funnel® -avusteisesta rintaleikkauksesta!

Lisää erinomaisia, turvallisia implanttimerkkejä! Tutustu B-Lite-rintaimplantteihin.

Rintojen suurennus – silikonit 

Länsimaisessa kulttuurissa rintojen ulkomuoto liittyy naisellisuuteen. Rintojen ulkonäöllä huomattava psykososiaalinen ja seksuaalinen merkitys. Rintojen suurennusleikkaus (augmentaatio) parantaa usein naisen itsetuntoa ja elämänlaatua. Rintaleikkaus tehdään useimmiten jäykästä silikonigeelistä valmistetun rintaimplantin avulla.

Rinnat vaihtelevat kokonsa ja näkönsä takia suuresti. Rintojen koko ja muoto muuttuvat elämän myöstä. Rintojen ulkonäköön vaikuttavat monet tekijät, kuten ikä, raskaudet, painon vaihtelut, perinnölliset tekijät ja ihon kimmoisuus. Rinnat voivat olla myös esim. eripariset. On tyypillistä ja normaalia, että rinnat ovat keskenään erimuotoiset ja -kokoiset. Eriparisuutta esiintyy useimmilla naisilla.

Rintaleikkaus on jokaiselle erittäin henkilökohtainen asia. Jokaisen naisen pitäisi tehdä päätös omien henkilökohtaisten toiveidensa mukaan. Myös plastiikkakirurgin valinnassa on syytä olla huolellinen.

 

 

Riikka Veltheim Cityklinikka plastikkakirurgi

Kuvaa klikkaamalla voit tutkia Riikka Veltheimin ansioluetteloa.

 

Silikonit – hoidonaiheet ja tavoitteet

Rintojen suurennusleikkaus voidaan suorittaa aikuiselle naiselle, jonka rinnat ovat täydellisesti kehittyneet. Joskus voidaan leikata myös nuorempia, mikäli he kärsivät henkisesti epäsymmetrisistä tai epämuodostuneista rinnoista.

Rintojen suurennusleikkauksella voidaan saavuttaa monia eri päämääriä:

 • Rintojen muodon korjaus
 • Pienten rintojen suurentaminen
 • Rintojen eriparisuuden korjaaminen
 • Veltostuneiden rintojen muodon korjaaminen

Uusi vartalon muoto ja henkilökohtainen tyytyväisyys kohottavat myös naisen itsetuntoa.

 

Silikonit eli silikoni-implantit

Sebbin-rintaimplantti on valittu Euroopan parhaaksi implantiksi  vuonna 2014. Muun muuassa Sveitsin johtava plastiikkakirurgian klinikka Pyramid on valinnut Sebbin-rintaimplantit ykkösimplanteikseen.

Markkinoilla on monia erikokoisia ja -muotoisia rintaimplantteja. Niistä eniten käytetty on kuitenkin silikonigeelillä täytetty implantti. Jokaisessa implantissa on taipuisa ulkoinen kuori. Kuoren sisältämällä aineella halutaan tavoitella täydellisyyttä ja muodostaa mahdollisimman luonnolliselta tuntuva rinta. Nykyisin käytössä olevat karheapintaiset implantit ovat vähentäneet kapselin muodostumistaipumusta.

Implanttien materiaalina käytetään pääasiassa silikonia. Sen ei ole todettu aiheuttavan allergiaa tai syöpää (Gabriel ym. 1993, Schusterman ym. 1993, Peters ym. 1994). Pyydä meiltä lisäesite silikonista.

Nykyään käytetään kahdentyyppisiä rintaproteeseja, pyöreää mallia ja anatomisesti muotoiltua proteesia. Silikonit eli rintaproteesit asennetaan potilaskohtaisesti rintarauhaskudoksen tai rintalihaksen alle. Käytössämme ovat pääsääntöisesti erittäin laadukkaat Sebbin-SAS-implantit (www.sebbin.com). Sebbin-implantit on valmistettu Ranskassa.

Keväästä 2015 lähtien käytössämme ovat olleet myös turvalliset, FDA-hyväksytyt Allergan Natrelle -implantit sekä Mentor-implantit. Kysy lisää klinikaltamme.

Sebbin-rintaimplantteja on käytetty ympäri maailmaa vuosia, ja tällä hetkellä ne kuuluvat Natrelle- ja Mentor-implanttien ohella turvallisimpiin implantteihin.

Suomessa rintojen suurennuksessa käytetään pääsääntöisesti silikoni-implantteja. Kohesiivigeeliä sisältävät implantit ovat osoittautuneet käytössä kaikin tavoin paremmiksi verrattuina sinänsä laadukkaisiin suolaliuosimplantteihin.

 

3D-simulaatiosta konsultaatioon

Silikonit - ennen maksutonta konsultaatiota

Leikkausta suunniteltaessa meillä on mahdollisuus näyttää toimenpiteen lopputulos kolmiulotteisena kuvana. Tällä tavoin sekä kirurgi että asiakas pääsevät helposti yhteisymmärrykseen siitä, millaiseen lopputulokseen pyritään. Crisalix-3D-ohjelmaa on mahdollista käyttää laajasti rintaoperaatioiden suunnittelussa.

Suomessa Cityklinikka on ensimmäinen klinikka, jolla rintaleikkausasiakkaat voivat jo ennen konsultaatiota kotoa käsin lähettää rintakuvat 3D–simulaatiota varten.
Klikkaa alla olevaa kuvaa, niin pääset 3D-ohjelmaamme.

 

Silikonit - konsultaatiokäynti

Kun saavut konsultaatioon, konsultti tutkii kanssasi lähettämiäsi valokuvia. 3D-mallinnuksen avulla näet, miltä uudet rintasi voivat näyttää. Konsultti kertoo sinulle myös implanttivaihtoehdoista ja leikkauksen kulusta sekä jälkihoidosta ja mahdollisista haitoista. Konsultin kanssa yhteistyönä löydät parhaan mahdollisen vaihtoehdon.

Sinulle annetaan laboratorio- ja mammografia- tai ultraäänilähete. Kokeet tulee suorittaa ennen leikkausta. Vastaukset otetaan leikkaukseen tultaessa mukaan.

Konsultti kokoaa myös esitiedot terveydentilastasi. Mikäli kaikki on kohdallaan, voidaan varata suunniteltu leikkausaika.

Leikkauksen ja toipumisen kannalta on ihanteellista, jos käyt ennen toimenpidettä lymfahoidossa ainakin yhden kerran.


Ennen ja jälkeen - rintojen suurennus implanteilla - Cityklinikka Riikka Veltheim

Kuvaa klikkaamalla pääset katsomaan lisää ennen ja jälkeen -kuvia.

Leikkauspäivänä

 1. Keskustelet leikkaavan lääkärin kanssa rintaimplantin koosta. Sinulle piirretään “leikkauskartta” leikkausalueelle.
 2. Nukutuslääkäri keskustelee kanssasi tulevasta nukutuksesta ja suorittaa tarvittaessa terveystarkastuksen.

 

Cityklinikan rintaleikkaukset suorittaa ammattitaitoinen, kokenut plastiikkakirurgi Riikka Veltheim, joka on myös yksi Tukholman johtavan plastiikkakirurgisen Akademikliniken sairaalaan kirurgeista ja osakkaista. Riikalla on rautainen kokemus, syvällinen ammattiosaminen, ainutlaatuinen esteettinen silmä ja paras mahdollinen taito pitää potilaista huolta.

 

Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta keskimäärin suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat yleensä tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Vähäistä turvotusta ja mustelmia voi esiintyä ja ne kestävät noin yhden viikon. Turvotusta voidaan ehkäistä ja vähentää tehokkaasti lymfahoidolla. Sivuoireiden paikalliseen hoitoon sopii parhaiten Arnizen™-voide.

Monet potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä viikko leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia.

Nukutus

Rintojen suurennusleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa, ellei siihen ole mitään terveydellistä estettä.

Leikkauksen kulku

Leikkausviilto tehdään useimmiten rintojen alapuolella olevaan ihon poimuun (3 – 5 cm riippuen implantin koosta).

Implantti viedään sisään ennen leikkausta suunniteltuun paikkaan, haava suljetaan kolmessa kerroksessa ja iholle laitetaan yksi ihonsisäinen myöhemmin poistettava ommel.

Leikkaus voidaan tehdä myös kainalokuopan tai nännipihan kautta, mutta näitä menetelmiä käytetään nykyään hyvin harvoin.

Sinulle laitetaan tukevat siteet ennen kuin ehdit herätä. Leikkaus vie tunnista kahteen tuntiin.

Rintaleikkauksen jälkeen

Ensimmäiset tunnit leikkauksen jälkeen olet nukutuslääkärin ja hoitajan tarkkailun alla. Tarvittaessa saat kipulääkettä. Hoitaja on lähelläsi koko ajan.

Ennen lähtöäsi leikkaava lääkäri tarkastaa sinut, minkä jälkeen puetaan Ipomia-rintaliivit. Liivejä joudut pitämään noin 3 kuukautta yötä päivää.

Mikäli silikonit ovat rintalihaksen alla, tukirintaliivejä ei välttämättä leikkauksen jälkeen käytetä.
Kipu leikkauksen jälkeen on yksilöllistä, mutta suhteellisen vähäistä. Särkylääkkeitä määrätään tarvittaessa, vaikkakin ne ovat yleensä tarpeettomia kahden ensimmäisen päivän jälkeen. Vähäistä turvotusta ja mustelmia voi esiintyä ja ne kestävät noin yhden viikon. Turvotusta voidaan ehkäistä ja vähentää tehokkaasti lymfahoidolla. Kaikkien sivuoireiden paikallishoitoon sopii Arnizen™-voide.

Monet potilaat palaavat töihin ja sosiaalisiin harrastuksiin jo viikon jälkeen leikkauksesta. Raskasta fyysistä liikuntaa tulee välttää ensimmäisen kolmen viikon ajan leikkauksen jälkeen. Tämän kolmen viikon aikana tulee myös välttää painavien tavaroiden nostamista ja työntämistä. On viisasta välttää myös seksiä viikko leikkauksen jälkeen, koska seksuaalinen kiihottuminen voi aiheuttaa lisääntyvää turvotusta tai mustelmia. Ainoastaan varovainen rintojen opetettu hieronta kolmen kuukauden ajan leikkauksen jälkeen on suositeltavaa.

 

Silikonit ennen ja jälkeen

Ipomia – for your new shape

Haavan hoito
 • Pidä haava kuivana.
 • Sidettä pidetään haavan suojana ompeleiden poistoon asti.
 • Side on syytä vaihtaa, jos se on likainen tai märkä.
 • Siteiden tulee olla steriilejä. Steriilejä siteitä saa ostaa valmiissa pakkauksissa apteekista.
 • Viiden vuorokauden ajan leikkauksesta haava pidetään täysin kuivana. Sen jälkeen ei haittaa, jos haava peseytymisen tai suihkun yhteydessä kastuu.
 • Haavaa tai sen ympäristöä ei saa hangata. Kastuneet siteet vaihdetaan kuiviin steriileihin siteisiin.
 • Saunaa olisi hyvä välttää ompeleiden aikana sekä kaksi viikkoa ompeleiden poiston jälkeen.
 • Vältä haava-alueen turhaa liikuttelua ja venyttelyä.
 • Käänny lääkärin puoleen, jos haavassa on yltyvää kipua, punoitusta ja/tai jatkuvaa runsasta verenvuotoa ja/tai jatkuvaa siteen läpi tulevaa kosteutta tai pahaa hajua ja/tai jos sinulla on lämmön nousua.
 • Ompeleiden poisto noin 10 vuorokauden kuluttua.
 • Tupakanpoltto haittaa merkittävästi haavan parantumista.
Arven hoito

Arpi muodostuu leikkausalueelle tikinpoiston jälkeen. Arven parantumiseen voit vaikuttaa kotihoidolla. Arven vaalentumisen ja pehmenemisen nopeuttamiseksi voit käyttää tehokasta Scarsilc-arpivoidetta tai apteekista saatavaa hepariini-valmistetta (Trombosol forte tai Hirudoid forte) kahdesti päivässä noin neljän viikon ajan. Vältä aina arven hiertymistä.

Aloita arpivoiteen käyttö ohjeen mukaan sen jälkeen, kun teippihoito on ohi.Silikonit – riskit ja komplikaatiot

Täysin riskitöntä leikkausta ei ole olemassa. Korkeasti koulutettujen lääkärien ja hoitajien muodostamassa leikkausryhmässä leikkausten komplikaatiot ovat kuitenkin erittäin harvinaisia. Jokaisessa leikkauksessa verenvuodon, tulehduksen ja arpikudoksen muodostumisen sekä nukutusten aikaisten ongelmien mahdollisuus on silti aina olemassa.

Kotelon (kapselin) muodostuminen

Elimistö muodostaa implantin ympärille aina sidekudoskotelon, joka voi joillakin aikaa myöten tuntua kovalta. Nykyään käytettävät implantit ja opastettu hieronta vähentävät kapselin muodostumista.

Hylkiminen

Aina, kun kehoon lisätään jotain vierasta ainetta, on mahdollista, että jonkun elimistössä tapahtuu hylkimisreaktio. Silikonin kohdalla hylkimisriski on kuitenkin pieni (tutkimusten mukaan n. 0,002%).

Tulehdus

Tulehdusta voi esiintyä minkä tahansa leikkauksen yhteydessä. Jokaisen rintaleikkauksen jälkeen määrätään antibioottikuuri tulehduksen ehkäisemiseksi.

Hematooma

Hematooma on verenkertymä elimistössässi, tässä tapauksessa implantin ympärillä tai leikkaushaavan seudussa. Verenkertymä esiintyy yleensä pian leikkauksen jälkeen. Pienet verenkertymät poistuvat yleensä itsestään, mutta suuria voidaan joskus joutua poistamaan uusintaleikkauksen avulla.

Nännin ja rinnan tunnon muuttuminen

Joskus voivat nännien tai rintojen pintatuntohermot vaurioitua. Tunnon muutokset ovat väliaikaisia ja korjaantuvat aikaa myöten itsestään.

Syöpä

Tällä hetkellä ei ole tieteelliset tutkimukset osoittavat, etteivät rintaproteesit ole yhteydessä syöpään. (Silikonirinnat eivät aiheuta syöpää. Duodecim 1998; 114(9): 837.)

Ääni ihon alla

Joskus leikkauksen jälkeen voi ihon alta kuulua ääntä. Rutina johtuu leikkaushaavasta päässeestä ilmasta ja poistuu aikaa myöten, yleensä viikon sisällä.


Silikonit – rintaleikkauksen lopputulos

Vaikkakin turvotus ja mustelmat lähtevät pois muutamien viikkojen jälkeen voi rintojen lopullinen muotoon asettuminen viedä jopa kolme kuukautta.

Klinikkamme tekee kaikkensa jotta leikkauksen lopputulos on juuri sinulle sopiva ja mieleinen.

Tarkoituksenamme on saada rinnat näyttämään ja tuntumaan luonnollisilta leikkauksen jälkeen. Leikkausryhmämme tekee kaikkensa, jotta leikkauksesta tulisi onnistunut ja mahdollisimman helppo sinulle.


Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikan sairaanhoitajan tai lääkärin luona on maksuton, eikä se sido sinua mihinkään. Plastiikkakirurgin konsultaatio maksaa 100 €.

 

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Hinnat

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

RINTALEIKKAUS PAIKALLISPUUDUTUKSESSA

Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Suurennus paikallispuudutuksessa (SEBBIN, pyöreät, lihaksen päälle)3490 €4327,60 €Cityklinikka Helsinki
Implantin poisto paikallispuudutuksessa1700 €2108,00 €Cityklinikka Helsinki
HELSINKI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.
Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

RINTALEIKKAUKSET NUKUTUKSESSA

Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Suurennus pyöreillä SEBBIN-implanteilla
(nukutus)
3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla SEBBIN-implanteilla (nukutus)4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus pyöreillä Mentor-implanteilla (nukutus)3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla Mentor-implanteilla (nukutus)4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus pyöreillä B-Lite-implanteilla
(nukutus)
4390 €5443,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla B-Lite-implanteilla (nukutus)4590 €5691,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus Allergan Natrelle -implanteilla
(pyöreät)
4390 €5443,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus Allergan Natrelle -implanteilla
(anatomiset)
4590 €5691,60 €
Suurennus Motiva-implanteilla4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Kapselitakuu500 €620,00 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus rasvansiirrolla (nukutus)alk. 4990 €alk. 6187,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen kohotus (nukutus)4290 €5319,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen pienennys ja rasvaimu (nukutus)alk. 5990 €alk. 7427,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen pienennys ja kohotus (nukutus)Alk. 5290 €Alk. 6559,60 €Cityklinikka Helsinki
Implantin poisto (nukutus)2300 €2852,00€Cityklinikka Helsinki
Implantin ja kapselin poisto (nukutus)2800 €3472,00 €Cityklinikka Helsinki
Implantin vaihto (nukutus)Implanttileikkauksen hinta + 500 €Implanttileikkauksen hinta + 620 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus implantilla ja kohotus (nukutus)alk. 5800 €alk. 7192,00 €Cityklinikka Helsinki
Gynekomastia l. miehen rintarauhasen poisto (nukutus)3900 €4836 €Cityklinikka Helsinki
HELSINKI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.

silikonit Viro n hintasilikonit plastiikkakirurgia silikonit hinta

Silikonit – potilasohje rintaleikkaukseen tulevalle


Silikonit ennen ja jälkeen

Ipomia – Uusille muodoillesi
City Cityklinikka Clinic Helsinki Turku Lahti

Rintaleikkaus – jälkihoito-ohje