Finish;   English;   Swedish;

Rintojen pienennys

Rintojen pienennys 

Rintojen pienennysleikkaukseen hakeutuvilla naisilla on usein selkä- ja hartia-alueen kipuja. Suuret rinnat haittaavat usein myös liikunnan harrastamista. Toimenpiteenä rintojen pienennys muistuttaa paljon rintojen kohotusleikkausta. Ero on siinä, että kohotusleikkauksessa poistetaan pääasiassa ihoa, kun taas pienennysleikkauksen aikana poistetaan myös rauhaskudosta. Cityklinikan plastiikkakirurgilla on pitkä ammatillinen kokemus rintojen pienennysleikkauksista.
Leikkaustapoja yhdistellään hyvin usein. Esimerkiksi pienennys- ja suurennusleikkauksiin yhdistetään hyvin usein rintojen kohotus.

 

Asiakkaistani 80 prosenttia on aivan tavallisia naisia. Usein potilas on 2 – 3 lapsen äiti, joka haluaa korjata imetyksen jäljiltä muotonsa menettäneet rinnat tai raskauden vuoksi erkaantuneet vatsalihakset.

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim – Kauneus&Terveys 10/2017)

Rintojen pienennys – mitä ennen toimenpidettä tapahtuu?

Ensimmäisen konsultaation aikana keskitymme Sinun toiveisiisi ja odotuksiisi sekä keskustelemme asioista, jotka juuri Sinua askarruttavat. Saat tietoa muun muassa siitä, miten leikkaus parantaa rintojesi ulkonäköä, kuinka paljon leikkaus maksaa ja milloin leikkaukseen on mahdollista päästä.

Tämän lisäksi täytät kyselylomakkeen, jossa käydään läpi yleinen terveydentilasi, mahdolliset aiemmat sairautesi ja leikkauksesi.

Konsultaatiokäynti ei sido sinua mihinkään. Mikäli tahdot, voimme kuitenkin varata sinulle jo konsultaatiokäynnin aikana ajan leikkaukseen. Joissakin tapauksissa suosittelemme potilaillemme mammografiatutkimusta ennen rintaleikkauksia. On suositeltavaa, että pidät fyysisestä kunnostasi hyvää huolta ennen leikkausta. Suosittelemme myös, että otat ennen leikkausta mahdollisimman paljon selvää toimenpiteen kulusta ja toipumisprosessista. Tällä tavoin olet hyvin valmistautunut leikkauspäivääsi.
On hyvä myös käydä lymfahoidossa ainakin yhden kerran ennen leikkausta. Lymfahoito ehkäisee turvotuksen syntymistä toimenpiteen jälkeen.

 

 

Rintojen pienennys – mitä leikkauksessa tapahtuu?

Leikkauspäivänä tapaat plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin. Aluksi hän ottaa valokuvat leikkausalueesta. Tapaat myös nukutuslääkärin ja saat huoneen, joka on käytössäsi leikkauspäivän ajan. Sovitat myös rintaliivejä, jotka päällesi puetaan toimenpiteen jälkeen. Tukiliivien tehtävänä on tukea rintoja ja leikkausaluetta toimenpidettä seuraavien viikkojen aikana.

Itse leikkaus kestää yhdestä kahteen tuntiin. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Leikkaushaavoja tehdään eri paikkoihin riippuen siitä, pienennetäänkö rintoja vai kohotetaanko niitä. Nännien ympärille tehdään leikkausaukko jokaisessa rintaleikkauksessa. Yleensä toinen, t-kirjaimen muotoinen aukko (ns. ankkurihaava) tehdään nännin alle ja se ulottuu rinnanaluspoimuun saakka. Leikkaushaavat ommellaan useimmiten kiinni piilo-ompeleilla, jotka sulavat ajan kuluessa pois itsestään.

 

 

Rintojen pienennysleikkaus – mitä toimenpiteen jälkeen tapahtuu?

Heti leikkauksen jälkeen lepäät huoneessasi 3 – 6 tuntia tarkkailtavana. Tänä aikana saat kipulääkitystä. Suihkuun voit mennä leikkausta seuraavana päivänä.

Toimenpiteen jälkeen saatat tuntea jonkinasteisia kipuja. Pienet tuntohäiriöt ja turvotus ovat mahdollisia. Ne häviävät leikkausta seuraavien viikkojen kuluessa. Mustelmia ja muita sivuoireita on hyvä voitaa Arnizen™-voiteella.
Turvotuksen hoitoon suosittelemme tehokasta lymfahoitoa, jonka hinta on erittäin alhainen kaikille leikkauspotilaillemme.

Noin viikon kuluttua leikkauksesta tulet klinikalle ensimmäiseen jälkitarkastukseen. Mahdolliset ompeleet poistamme 14 päivän päästä toimenpiteestä.

Leikkauksen lopputulos näkyy aikaisintaan puolen vuoden päästä toimenpiteestä, mutta huomattavaa parannusta rintojesi ulkonäössä huomaat heti, kun ompeleet on poistettu. Työhön palaaminen onnistuu yleensä viikon kuluttua, ja 3 – 6 viikon päästä voit alkaa harrastaa liikuntaa. Toipumisaikana on hyvä käydä rauhallisilla kävelylenkeillä. Arpialuetta ei saa venyttää kolmen ensimmäisen kuukauden aikana. Arpi on suojattava auringolta hyvin varsinkin ensimmäisen kuuden kuukauden aikana. Toipumisprosessi on jokaisen potilaan kohdalla erilainen, joten on tärkeää kuunnella oman kehonsa viestejä ja sopeutua niihin.

Leikkauksen lopputulos on aina yksilöllinen, koska ihmisten perintötekijät ovat erilaiset. On tärkeää, että sinulla on realistiset odotukset leikkauksen lopputuloksista. Odotuksista ja toiveista on syytä puhua klinikalla jo hyvissä ajoin ennen leikkausta, esimerkiksi konsultaatiokäyntien aikana.

LUE LISÄÄ!

Rintojen pienennysleikkaus

Rintaleikkaus – jälkihoito-ohje

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikan sairaanhoitajan tai lääkärin luona on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

 

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Rintojen pienennys ennen ja jälkeen Riikka Veltheim Cityklinikka 2016

Hinnat

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

RINTALEIKKAUS PAIKALLISPUUDUTUKSESSAHINNAT VOIMASSA 31.10.2017 SAAKKA
Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Suurennus paikallispuudutuksessa (SEBBIN, pyöreät, lihaksen päälle)3490 €4327,60 €Cityklinikka Helsinki
Implantin poisto paikallispuudutuksessa1700 €2108,00 €Cityklinikka Helsinki

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

RINTALEIKKAUKSET NUKUTUKSESSA


HINNAT VOIMASSA 31.10.2017 SAAKKA
Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Rintojen suurennus pyöreillä SEBBIN-implanteilla
(nukutus)
3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla SEBBIN-implanteilla (nukutus)4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus pyöreillä Mentor-implanteilla (nukutus)3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla Mentor-implanteilla (nukutus)4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus pyöreillä B-Lite-implanteilla
(nukutus)
4390 €5443,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus anatomisilla B-Lite-implanteilla (nukutus)4590 €5691,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus Allergan Natrelle -implanteilla
(pyöreät)
4390 €5443,60 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus Allergan Natrelle -implanteilla
(anatomiset)
4590 €5691,60 €
Suurennus Motiva-implanteilla4190 €5195,60 €Cityklinikka Helsinki
Kapselitakuu500 €620,00 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus rasvansiirrolla (nukutus)alk. 4990 €alk. 6187,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen kohotus (nukutus)4290 €5319,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen pienennys ja rasvaimu (nukutus)alk. 5990 €alk. 7427,60 €Cityklinikka Helsinki
Rintojen pienennys ja kohotus (nukutus)Alk. 5290 €Alk. 6559,60 €Cityklinikka Helsinki
Implantin poisto (nukutus)2300 €2852,00€Cityklinikka Helsinki
Implantin ja kapselin poisto (nukutus)2800 €3472,00 €Cityklinikka Helsinki
Implantin vaihto (nukutus)Implanttileikkauksen hinta + 500 €Implanttileikkauksen hinta + 620 €Cityklinikka Helsinki
Suurennus implantilla ja kohotus (nukutus)alk. 5800 €alk. 7192,00 €Cityklinikka Helsinki
Gynekomastia l. miehen rintarauhasen poisto (nukutus)3900 €4836 €Cityklinikka Helsinki
HELSINKI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.