Finish;   English;   Swedish;

Rasvansiirto rintoihin

Rasvansiirto rintoihin 

Rasvansiirto on toimenpide, jossa potilaan omaa rasvakudosta käytetään  ulkopuolisten täyteaineiden tai implanttien sijasta täytteenä toivotulla alueella, kuten rinnoissa. Toimenpide on kuin veistoksen muokkaamista. Vartalon omaa massaa siirretään yhdeltä alueelta toiselle. Toimenpiteen avulla päästään erittäin luonnolliseen ja tasapainoiseen lopputulokseen.

Ensimmäisiä rasvansiirtoja on tehty 20-luvulla, viime vuosisadalla. 1980-luvulla toimenpiteen yleistyessä rasvansiirrosta tuli hyvin tärkeä ja arvokas hoito esteettisessä lääketieteessä ja myös plastiikkakirurgiassa. Vuonna 2001 huomattiin, että rasvakudoksessa on runsaasti kantasoluja. Näitä ruvettiin käyttämään erilaisten sairauksien hoidossa. Oltiin siis hyvin kaukana ulkonäköasioista.

Rasvansiirtotekniikalla pystytään keräämään rasvakudosta välittömästi käyttökelpoisissa annoksissa. Yleisimmät keruualueet ovat lantion, vyötärön, vatsan ja alaselän rasvakertymät sekä reisien, polvien ja käsivarsien alueet.

Rasvansiirto voidaan tehdä joko paikallispuudutuksessa tai yleisanestesiassa eli nukutuksessa.

Parhaan tuloksen saavuttamiseksi toimenpide on parasta toistaa keskimäärin kolmesti. Jokaisen toimenpiteen välissä tulisi olla kolmen kuukauden tauko. Uusi Body-Jet® evo -teknologia mahdollistaa entistä paremmat tulokset. Hellävaraisella vesisuihkutekniikalla kerätty rasva pysyy tutkimusten mukaan siirtoalueella erinomaisesti, ja vain alle 30 prosenttia siirretystä rasvasta poistuu kudoksista.

Rasvansiirto rintoihin – rasvoissa on eroja

Kun puhutaan rasvansiirrosta, kysymyksessä on hyvin laaja käsite ja ilmiö. Termi rasvansiirto ei kerro paljon muuta kuin sen, että rasvaa on otettu yhdestä paikasta ja laitettu toiseen. Monilla potilailla on kokemuksia aiemmista rasvansiirroista. Viimeisimpien vuosien aikana tekniikka on kuitenkin kehittynyt nopeasti, ja toimenpiteen voi nykyisin suorittaa monella tavalla. Oikean tavan valinta on hyvin tärkeä seikka lopputuloksen kannalta. Siirrettävää rasvaa voi kerätä hyvin monin eri tavoin ja erikokoisilla imukanyyleilla. Isoimpiin alueisiin, kuten esimerkiksi rintoihin, voidaan laittaa varsin suurikokoista rasvakudosta, jota kutsutaan makrorasvaksi.

Rasvansiirto, rasvaimu

Body-Jet® evo soveltuu erinomaisesti rasvaimuun ja rasvansiirtoon.

Toimenpiteen kulku

Anestesia

Rasvansiirto ei välttämättä vaadi nukutusta, mutta usein toimenpide kuitenkin tehdään nukutuksessa. Jos leikkaus tehdään paikallispuudutuksessa, potilas saa ennen paikallispuudutusta rauhoittavan esilääkityksen. Ennen toimenpiteeseen tuloa on hyvä järjestää kotiintulo. Rasvansiirron jälkeen potilas tarvitsee saattajan.

 

Rasvan imeminen

Toimenpiteen aluksi rasvaa otetaan. Rasvanottoalue voi olla melkein mikä tahansa paikka missä potilaalla on rasvakertymää. Mikäli toimenpidettä ei tehdä nukutuksessa, alue puudutetaan huolellisesti erittäin ohuella kanyylillä pienen ihoaukon kautta. Rintojen alueet, joihin rasva aiotaan siirtää, merkitään, ja päätetään minkä kokoista ja kuinka paljon rasvasiirrännäistä tarvitaan.

Riippuen siirrännäisen määrän tarpeesta voidaan rasvaa ottaa useista paikoista, kuten vatsasta, kyljistä, reisistä. Sääntömme on kuitenkin se, että rasvaa otetaan vain sen verran kuin siirtoon tarvitaan.

Jos potilas toivoo perusteellista rasvanpoistoa, siitä täytyy neuvotella hoitavan lääkärin kanssa ja sopia erikseen, koska silloin toimenpiteen laajuus on huomattavasti suurempi.

Rasvan siirtäminen rintoihin

Kun rasva on otettu, se käsitellään, jotta siirrännäisestä saadaan juuri sopiva. Tämän jälkeen käsitelty rasva siirretään pieniin ruiskuihin ja hyvin ohuilla kanyyleillä (tylppä neula) siirretään rintoihin.

Toimenpide on nopea ja suuntaa antavat tulokset näkee saman tien. Toimenpiteen jälkeen siirretty rasva asettuu ja osa myös poistuu. Varmistaaksemme riittävän täytön rintoihin siirretään hiukan ylimääräistä, koska osa rasvasta poistuu muutamassa viikossa. Pienen ylitäytön ansiosta vältytään uudelta siirrolta lähiaikoina ja saadaan hyvä esteettinen lopputulos.

Sairauslomaa ei yleensä tarvita, mutta kaksi tai kolme päivää toipumisaikaa on hyvä varata.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Lääkärin tai sairaanhoitajan konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan rasvansiirtokonsultaatioon nyt.

Hinnat

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

RASVANSIIRTO


Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim

HINNAT VOIMASSA 31.10.2017 SAAKKA
Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Kasvot (paikallispuudutus)1800 - 2800 €2232 - 3472 €Cityklinikka Helsinki
Kasvot (nukutus)2900 - 3800 €3596 - 4712 €Cityklinikka Helsinki
Yksi rinta (nukutus)3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Molemmat rinnat (nukutus)4990 €6187,60 €Cityklinikka Helsinki
Pakarat (Brazilian Butt Lift)4990 €6187,60 €Cityklinikka Helsinki

RASVANSIIRTOAmerican Academy of Aesthetic Medicine Board Certified physician Piotr Sikorski
Dr. Akmaral Karakulova

Kampanjahinta

VOIMASSA TOISTAISEKSI
NormaalihintaKlinikka
Nanorasvansiirto1490 €1690 €Helsinki
Turku
0201 777 288
Rasvansiirto kasvoihin

PIENI ALUE

1990 €2490 €Helsinki
Turku
0201 777 288
Rasvansiirto kasvoihin

LAAJA ALUE

2990 €3490 €Helsinki
Turku
0201 777 288
Rasvansiirto pakaroihin - Brazilian Butt Lift4990 €5590 €Helsinki
Turku
0201 777 288
Pienkirurgiset rasvansiirrot tehdään paikallispuudutuksessa.