Finish;   English;   Swedish;

Rintojen pienennys miehille

Rintojen pienennys miehille

Gynekomastia eli miehen rintojen kasvu on hyvin yleinen vaiva, joka johtuu nais- ja mieshormonien (estrogeeni ja testosteroni) epätasapainosta. Gynekomastiassa rintojen rauhaskudos lisääntyy, jolloin tuloksena voi olla hyvin lievä ja huomaamaton tai ääritapauksessa täysin feminiininen, useita satoja grammoja painava rinta. Muutos ei tapahdu nopesti, vaan se kehittyy kuukausien tai vuosien kuluessa. Gynekomastia voi ilmaantua joko molempiin tai vain toiseen rintaan ja se voi olla ohimenevää tai pysyvää.

Joskus rinnat suurenevat pelkästään rasvakudoksen lisääntyessä, jolloin syy ei ole hormonaalinen. Tällöin puhutaan pseudogynekomastiasta, jossa syynä on usein ylipaino ja rintojen kokoon voidaan vaikuttaa myös laihduttamalla.

Gynekomastian voi erottaa pseudogynekomastiasta tunnustelemalla rintaa, sillä rauhaskudos tuntuu rasvakudosta kiinteämmältä.

Gynekomastia eri elämänvaiheissa

Suurimmalla osalla miehistä esiintyy jonkinasteista gynekomastiaa jossain elämänvaiheessaan. Elimistön normaaliin toimintaan kuuluvaa gynekomastiaa tavataan vastasyntyneillä, murrosiässä ja iäkkäillä miehillä. Vastasyntyneillä gynekomastian aiheuttaa äidin estrogeeni ja murrosiässä hormonimuutokset. Murrosiän muutokset menevät yleensä ohi parissa vuodessa, mutta joskus kiusallinen vaiva jää pysyväksi.

Vanhemmalla iällä gynekomastia johtuu usein testosteronin vähenemisestä, mutta myös kaikki hormonitasapainoon vaikuttavat lääkitykset tai sairaudet voivat aiheuttaa gynekomastiaa.
Lääkärille vaivan takia kannattaa hakeutua silloin, kun asia vaivaa mieltä ja haittaa jokapäiväistä elämää.

Hoitomuodot

Mikäli rinnassa ei ole lisääntynyttä rauhaskudosta vaan kyse on rasvakudoksen lisääntymisestä eli pseudogynekomastiasta, voidaan tilannetta yrittää hoitaa painonpudotuksella. Jos painonpudotus ei tehoa, voidaan alueella tehdä rasvaimu. Cityklinikalla rasvaimu voidaan toteuttaa nukutuksessa tai ilman nukutusta.

Gynekomastiassa kysymys ei ole rasvasta vaan rauhaskudoksesta. Rauhaskudos poistetaan yleensä aina kirurgisesti. Lue lisää gynekomastian ja pseudogynekomastian hoidosta.

 

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikan sairaanhoitajan tai lääkärin luona on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Hinnat

Gynekomastian ja pseudogynekomastian hoitoAlv 0 %Alv 24 %Klinikka
Pseudogynekomastian hoito rasvaimulla1201,60 €1490 €Cityklinikka Helsinki
Gynekomastian hoito kirurgisesti3900 €4836 €Cityklinikka Helsinki