Finish;   English;   Swedish;

Hiustensiirtoleikkaus  

Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköämme. Hiustenlähtöongelmaan on olemassa moderneja ratkaisuja: hiusimplantti, PRP-plasmahoito, hiuspohjan mesoterapia tai hiustensiirtoleikkaus.

Hiusten kasvu ja hiusten muodostuminen tapahtuvat suojaisessa, ihon sisällä olevassa kuoressa, jonka nimi on follikkeli. Keskivertoihmisellä on noin 100 000 hiusta. Tämä luku voi vaihdella riippuen ihon väristä ja rakenteesta.

Jokaisessa follikkelissa kasvaa yhdestä neljään hiusta. Tämä viimeisin löydös auttoi uuden hiusten siirtotekniikan kehittymisessä. Uuden hiustensiirtotekniikan nimi on Follicular Hair Regrowth (F.H.R.).

Hiustensiirto follikkelisiirtotekniikalla on maailman uusin ja kehittynein hiustensiirtotoimenpide. Toimenpide jättää vanhat mikrosiirremenetelmät historiaan. Uusi follikkelisiirtomenetelmä vaatii kahden lääkärin ja kahdeksan sairaanhoitajan tiimin.
Follikkelisiirteet jaetaan aina mikroskooppien avulla. Uudella tekniikalla vältetään follikkelien tuhoutuminen ja saadaan noin 30% enemmän hiussiirteitä samasta hiusten luovutusalueesta verrattuna vanhaan tekniikkaan.
Uusi, kehittynyt hiustensiirtomenetelmä on lähes kivuton. Potilas voi olla istuma-asennossa, kuunnella musiikkia, katsoa TV:tä ja myös syödä toimenpiteen aikana. Hiustensiirtoleikkaus kestää 4-6 tuntia. Siteiden laitto toimenpiteen jälkeen ei ole tarpeellista, Lähtiessään potilas näyttää samanlaiselta kuin tullessaan klinikalle. Hiusten uudelleenkasvu huomataan 16 viikon kuluttua.

Perustietoa hiuksista

Kuinka monta hiusta menetämme päivässä?

Keskimäärin päivässä menetämme 100 -150 hiusta, onneksi suurin osa niistä kasvaa takaisin terveissä ja ehjissä follikkeleissä.

Mikä on hiusten elinkaari?

Hiusten elinkaari jakautuu kolmeen vaiheeseen. Ensimmäinen vaihe on nimetty anageeniseksi vaiheeksi (anagen – kasvu), joka on kestoltaan 2-6 vuotta.

Seuraava vaihe on niin sanottu kategeeninen vaihe (catagen – ei-kasvu), ja sen kesto on 2-6 viikkoa. Katageenisen vaiheen aikana hius alkaa irrota follikkelista.

Viimeinen vaihe on telogeenivaihe (telogen – menetys), joka kestää 3-4 kuukautta. Telogeenivaiheen aikana hius työntyy pois juurialueelta uuden anageenisen hiuksen tieltä. Uusi hius alkaa kasvaa jälleen.

Miksi hiuksia lähtee liikaa?
Lukuisat tekijät vaikuttavat hiusten lähtöön:
  • hiuspohjan bakteerit
  • stressi
  • heikko ravitsemus
  • perintötekijät eli geenit (sekä miehillä että naisilla)
  • hormonaalinen epätasapaino
Monissa tapauksissa samalla henkilöllä on useita syitä hiusten lähtöön. On todettu, että hiustenlähdön dominoivin syy on perinnöllinen.
95 % tapauksissa hiustenlähdön aiheuttajana ovat geenit niin miehillä kuin naisillakin.
Onko olemassa muita vaihtoehtoja kuin hiustensiirto?

On.
Jos hiustenlähtö on juuri alkanut, sitä voi koettaa pysäyttää hiuspohjan PRP-hoidolla. Joskus PRP-hoitosarjan avulla saadaan hiustenlähtö pysähtymään ja uutta hiusta kasvamaan merkittävästi. Myös muita hiustenkasvua stimuloivia injektiohoitoja on olemassa. Kysy lisää lääkäriltämme.

Biofibre®-hiusimplantti on erittäin varma keino saada uusia hiuksia sinne, mistä hiuksia on lähtenyt häiritsevästi.

Hiustensiirtoleikkaus FUE-menetelmällä

Cityklinikan hiustensiirrot tehdään nykyaikaisella FUE-tekniikalla. Toimenpide on kivuton, toipuminen nopeaa eikä pään ihoon jää häiritseviä arpia. Lue tästä, millainen toimenpide hiustensiirto on ja kuinka toimenpiteeseen voi valmistautua.

Mitä ennen toimenpidettä tapahtuu?

Ennen toimenpidettä järjestämme sinulle konsultaatiokäynnin, jonka aikana keskustelemme odotuksistasi ja toiveistasi. Samalla tutkimme hiustesi nykyisen tilan ja laadun sekä yleisen terveydentilasi. Konsultaatiokäynnin aikana kerromme toimenpiteen kulusta, vastaamme kysymyksiisi ja sovimme ajankohdan toimenpiteelle.

Toimenpiteeseen on hyvä valmistautua pitämällä huolta fyysisestä kunnosta. Mikäli tupakoit, sinun kannattaa pitää tupakointitaukoa toimenpiteen molemmin puolin. Lopputuloksen ja toipumisen kannalta on optimaalista, jos tupakointia vältetään neljä viikkoa ennen hiustensiirtoa ja neljä viikkoa toimenpiteen jälkeen. Ennen toimenpidettä kannattaa myös järjestää kuljetus leikkauspäivää varten. Leikkauksen yhteydessä annettava lääkitys estää autoilun leikkauspäivänä.

Toimenpiteestä kannattaa ottaa etukäteen selvää niin paljon kuin mahdollista. Me Cityklinikalla vastaamme mielellämme kysymyksiin hiustensiirtotoimenpiteen kulusta, toimenpiteeseen valmistautumisesta ja toipumisprosessista.

Miten hiustensiirtoleikkaus etenee?

Kun saavut Cityklinikalle, käymme aluksi läpi, mitä on tulossa. Piirrämme hiusrajaan “toimenpidekartan” ja keskustelemme siitä, kuinka hiussiirteet jaetaan alueelle. Tämän jälkeen istuudut mukavaan toimenpidetuoliin.

Puhdistamme pään alueen ihon. Pään takaosan hiukset leikataan hyvin lyhyiksi. Hiustensiirtotoimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Toimenpiteen aikana olosi on miellyttävä. Vain paikallispuudutuksen laittaminen sattuu hieman. Saat rauhoittavaa lääkettä tarpeen mukaan. Huolehdimme siitä, että olosi on koko ajan miellyttävä.

Puudutuksen ja hiusten leikkaamisen jälkeen takaraivon alueelta poimitaan hyvin pieniä, 1-4 hiuksen muodostamia hiusyksiköitä (follikkeleja l. karvatuppia) yksi yksikkö kerrallaan. Nämä yksittäiset hiusten karvatupet kerätään luovutusalueelta ilman leikkausta. Toimenpiteen tässä vaiheessa käytetään pyöreää, halkaisijaltaan 0,8-1,0 millimetrin kokoista skalpellia, jonka avulla irrotetaan karvatuppi pään iholta.
Irroitetut mikrosiirteet tutkitaan ja käsitellään mikroskoopin alla. Tämän jälkeen ne istutetaan yksi kerrallaan halutulle alueelle. Päänahkaan tehdään neulalla erittäin pieni reikä, ja välittömästi tämän jälkeen siirre asetetaan paikoilleen. Follikkelien istuttaminen on hyvin tärkeä vaihe lopputuloksen luonnollisuuden kannalta. Ammattitaitoisesti tehtäessä hiusten karvatupet eivät vahingoitu ja karvatupet saadaan istutetuksi juuri oikeaan syvyyteen ja ihanteelliseen suuntaan pään ihossa. Kun kaikki siirteet ovat paikoillaan, päänahka puhdistetaan huolellisesti. Lopputulos tutkitaan ja tarvittaessa tehdään vielä pieniä korjauksia.

Cityklinikalla tehtäviin hiustensiirtoihin liittyy aina myös kantasolukäsittely. Kantasolukäsittelyn on huomattu vaikuttavan merkittävästi hiustensiirron lopputulokseen.

Miksi hiustensiirtoon yhdistetään kantasolukäsittely?

Cityklinikalla hiustensiirtoihin yhdistetään aina kantasolukäsittely.

Kantasolukäsittely

  1. ehkäisee hiustenlähtöä
  2. lisää hiusten määrää olemassa olevissa karvatupissa
  3. aktivoi heikentyneiden karvatuppien toimintaa niin, että ne alkavat tuottaa uusia hiuksia
Mitä tapahtuu hiustensiirron jälkeen?

Toimenpide suoritetaan päiväkirurgisesti, eli kotiutuminen tapahtuu samana päivänä.

Toimenpiteen jälkeen pään alueella saattaa olla turvotusta, varsinkin jos hiustensiirto on ollut laaja. Turvotusta voit hoitaa Arnica Fast Gel -tuotteella. Mikäli turvotusta on runsaasti, on syytä levätä kotona muutaman päivän ajan. Jos turvotusta ei ole, töihin voi palata yleensä jo toimenpidettä seuraavana päivänä. Fyysistä aktiviteettia (liikunta, raskaiden tavaroiden nostaminen jne.) on kuitenkin vältettävä kolmen viikon ajan. Mikäli työsi vaatii fyysistä ponnistelua, toimenpiteen jälkeen on oltava noin viikon ajan sairauslomalla.

Rupien muodostuminen käsitellyille alueille on mahdollista ja tavanomaista. Ruvet häviävät itsestään muutaman viikon sisällä toimenpiteestä.

Kolmen vuorokauden kuluttua toimenpiteestä hiukset voi kastella vedellä. Älä kuitenkaan koske sormilla niitä alueita, joihin on laitettu siirteitä. Hiussiirteiden kiinnittyminen vie kaksi viikkoa, ja siirteiden kosketteleminen haittaa kiinnittymistä. Varsinaisen sampoopesun voi tehdä vasta kaksi viikkoa hiustensiirron jälkeen.

Kolmen viikon päästä toimenpiteestä hiustensiirteet tippuvat useimmiten pois. Tämä kuuluu normaaliin hiustensiirron jälkeiseen prosessiin, koska siirretyt follikkelit siirtyvät lepotilaan. Uudet hiukset alueelle alkavat kasvaa parin kuukauden päästä. Alustava lopputulos näkyy 6-8 kuukauden kuluttua, ja täysin valmis hiustensiirron lopputulos on noin 12-14 kuukauden kuluttua.

Koska toipumisprosessi etenee jokaisella yksilöllisesti, on tärkeää kuunnella kehonsa viestejä ja sopeutua niihin. Ensimmäisten viikkojen aikana kannattaa harrastaa rauhallisia kävelylenkkejä, ja vasta kolmen kuukauden päästä voit harrastaa kaikenlaista liikuntaa ilman rajoituksia. Auringolta suojautuminen on tärkeää.

Toimenpiteen jälkeen saat Cityklinikan yhteystiedot mukaasi. Toimenpiteen suorittaneelle kirurgille voit soittaa milloin tahansa.

 

hiustensiirto hinta Helsinki

Hiustensiirto – potilasohje

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikan lääkärin tai sairaanhoitajan luona on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim kouluttaa lisää hiustensiirto-osaajia.
Tule Riikan koulutuspotilaaksi – saat hiustensiirron 30 % normaalia edullisemmin!

Lisätietoja: info@cityklinikka.fi

Hinnat ja rahoitus

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)
Kaikki leikkaukset tehdään HELSINGISSÄ.

Opetuspotilas saa hinnoista 30 prosentin alennuksen.

HIUSTENSIIRTOLEIKKAUS FUE-TEKNIIKALLA

    
Siirrännäisten eli graftien määrä
Hiusten määrä
Alv 0 %
Alv 24 %
Cityklinikka-Aktiiviraha
1000 graftia 2000 - 3000 hiusta4200 €5208 €alk. 262 €/kk
1200 graftia3000 - 3500 hiusta4800 €5952 €alk. 300 €/kk
1500 graftia3500 - 4500 hiusta5500 €6820 €alk. 345 €/kk
2000 graftia4500 - 5000 hiusta6200 €7688 €alk. 385 €/kk
2500 graftia 6000 - 7500 hiusta7000 €8680 €alk. 435 €/kk
3000 graftia8000 - 10 000 hiusta7800 €9672 €alk. 485 €/kk

Hiuspohjaa aktivoivat toimenpiteet

Tämä kampanja on päättynyt.
Injektiohoidot hiustenlähtöön ja hiuspohjan ongelmiinJoulukampanjahinnatKlinikka
Meso-Hair-mesoterapiahoito
(1 - 2 ml)
1. toimenpide:
199 €/ml

Seuraavat toimenpiteet:
99 €/ml
Helsinki
Turku
Lahti
Riihimäki
Lohja
Salo
Hyvinkää
PRP-hoito suppealle alueelle
(yksi putki)
249 €Helsinki
Turku
PRP-hoito laajalle alueelle
(kaksi putkea)
349 €Helsinki
Turku