Finish;   English;   Swedish;

SILMÄLUOMILEIKKAUS – ÖGONLOCKSPLASTIK – EYELID SURGERY

Kävin silmäluomien leikkauksessa. Leikkaava lääkäri oli muistaakseni Piotr Sikorski. Paraneminen sujui hyvin kun sain olla kesälomalla ja levätä sekä hoitaa silmiäni rauhassa. 3 viikon jälkeen ei enää ollut yhtään mustelmia. Vielä on luomet hiukan tummat, mutta muuten olen erittäin tyytyväinen leikkaustulokseen. (Asiakaspalaute syksyllä 2015)

Silmäluomileikkaus 

Yläluomileikkaus ja alaluomileikkaus

Silmäluomileikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa roikkuvien silmäluomien ulkonäköä ja poistaa pussittamisesta johtuvia terveydellisiä haittoja. Leikkaukseen voidaan hakeutua esteettisistä tai terveydellisistä syistä. Pussittavat yläluomet ovat usein aluksi kosmeettinen haitta, joka muuttuu terveydelliseksi haitaksi iän myötä. Cityklinikan yläluomileikkaukset tehdään sähköveitsellä.

Yläluomileikkaus esitellään tarkemmin täällä.

Silmäluomileikkausta suunniteltaessa on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. On aina hyvä pitää mielessä, että lopputulos on parempi, ei välttämättä täydellinen. Silmäluomileikkausta suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Silmäluomileikkaus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Perinteisen silmäluomileikkauksen lisäksi Cityklinikalla tehdään Asian eyelid surgery -toimenpiteitä, joissa lääkäri Akmaral Karakulova rakentaa potilaalle yläluomipoimun. Asian eyelid surgeryja tehdään lähinnä aasialaistaustaisille ihmisille.

 

Silmäluomileikkaus – taustaa

Silmäluomet voivat roikkua monestakin syystä. Joillakin lapsilla on jo syntyessään tämä ongelma, koska ne lihakset, jotka toimivat silmäluomien nostajina, eivät ole normaalilla tavalla kehittyneet. Tällainen lapsi joutuu kallistamaan päätään, jotta näkisi. Näissä tapauksessa tulisi kääntyä asiantuntijan puoleen, koska luomien roikkumiseen voi liittyä erilaisia ongelmia.

Suurin osa roikkuvista silmäluomista johtuu kuitenkin siitä, että jänne, joka yhdistää lihaksen silmäluomeen, venyy ihmisen ikääntyessä. Iän myötä monilla silmäluomen iho venyy. Silmäluomi-iho on vartalon ohuinta ihoa, joten se tietenkin menettää kimmoisuutensa ensimmäisenä. Yläluomen löysä iho voi haitata näköä ja antaa raskaan, väsyneen vaikutelman. Alaluomiin taas voi muodostua ns. silmäpussit.

 

Kosmeettiset haitat:

 •  ihminen näyttää väsyneeltä
 •  silmien muotoa on vaikea saada esille
 •  meikkaaminen on vaikeaa

 

Terveydelliset haitat: 

 • päänsärky
 • silmien väsyminen
 • näkökentän pienentyminen

Kela korvaa osan leikkauksen hinnasta, mikäli  yläluomen raskauden todetaan haittaavan näkökenttää ja aiheuttavan näin terveydellisiä haittoja.

Asian eyelid surgery tehdään lähes poikkeuksetta esteettisistä syistä. Esteettisistä syistä tehtyjen toimenpiteiden kustannuksiin ei voi saada Kela-korvauksia.

Ennen ja jälkeen alaluomileikkaus

67-vuotias asiakas tuli plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon ottamaan selvää, mitä pussittaville alaluomille olisi mahdollista tehdä. Yhdessä päädyttiin alaluomileikkaukseen.
Kuvassa asiakas on ennen alaluomileikkausta ja leikkauksen jälkeen.

Silmäluomileikkaus toimenpiteenä

Silmäluomileikkauksessa voidaan käyttää useita kirurgisia menetelmiä, joilla palautetaan silmäluomi normaaliin asentoon. Leikkauksessa voidaan esim. lyhentää lihaksia, jotka avaavat silmäluomen. Ylimääräinen iho yläluomessa voidaan poistaa. Ylimääräisen ylä- tai alaluomen ihon poisto voi parantaa ulkonäön lisäksi näkökenttää. Jos luomessa on rasvatyrä, se voidaan poistaa samalla kertaa. Näin leikkauksen vaikutus on pidempiaikainen.

 • Yläluomileikkaus voidaan tehdä kirurgisesti veitsellä tai laserilla. Sekä kirurgisessa että laserleikkauksessa  yläluomesta poistetaan ylimääräistä ihoa ja rasvaa. Joskus lyhennetään myös lihasta. Cityklinikan silmäluomileikkaukset tehdään sähköveitsellä. Tällöin vältytään kudosten palovammoilta, joita laserleikkaukset usein aiheuttavat.
 • Myös alaluomileikkaus voidaan tehdä joko perinteisesti veitsellä tai laserilla. Laserleikkaus on miltei veretön, mutta toisaalta laser voi aiheuttaa kudoksiin palovammoja, joista toipuminen saattaa viedä aikaa.
 • Joskus pussittavat alaluomet voidaan hoitaa myös Smile Eye Lift -sarjahoidolla.
 • Luomileikkaukset tehdään yleensä paikallispuudutuksessa. Ylä- ja alaluomen toimenpiteessä arpi jää lähes huomaamattomaksi. Yläluomessa viilto tehdään luomivakoon ja alaluomessa ripsien tuntumaan.

Toipuminen

Toimenpiteestä paraneminen on yksilöllistä. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla noin 2-3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Silmien ympärillä oleva iho on myös tunnoton noin 3 kuukautta toimenpiteestä. Meikkiä saa käyttää luomissa noin 7-10 päivän kuluttua ja luomia täytyy muistaa suojata hyvin auringolta. Ompeleet poistetaan yleensä noin viikon sisällä leikkauksesta, ja haava paranee normaalisti lähes näkymättömäksi muutamassa kuukaudessa. Leikkaukseen liittyvät komplikaatiot ovat erittäin harvinaisia. Arvet jäävät yleensä kokonaan piiloon.

 

 • Leikkauksen jälkeen silmää haudotaan jääpusseilla noin tunnin ajan. Kylmällä hautomista jatketaan kahtena seuraavana päivänä kotona. Silmiä on suihkuteltava päivittäin viileällä vedellä.
 • Fyysistä rasitusta on vältettävä kahden, kolmen vuorokauden ajan leikkauksesta.
 • Noin viikon kuluttua leikkauksesta voi meikata. Suosittelemme mahdollisimman neutraaleja  (mm. hajusteettomia) kosmetiikkatuotteita. Ihon suojaaminen auringolta on tärkeää toipumisen aikana.
 • Mustelmia,turvotusta ja arpia voidaan hoitaa tehokkaalla Arnizen™-voiteella.
 • Turvotuksen ehkäisyyn ja hoitoon suosittelemme lymfahoitoa.

Haluaisin kiittää uskomattoman mukavasta ja mutkattomasta palvelusta – teillä on todella ammattitaitoista henkilökuntaa. Erityisesti haluaisin kiittää sairaanhoitaja Hanna Kairavuota sekä hänen opissaan ollutta uutta sairaanhoitajaharjoittelijaa. Tuollainen toimenpide kaikkinensa voi olla hyvinkin jännittävä ja Hannan kaltainen sairaanhoitaja sydämellisellä ja myötäelävällä otteella osaa poistaa pelkotiloja.Aurinkoista kesää teille kaikille. (Asiakaspalaute 18.5.2016)

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Lääkärin tai sairaanhoitajan konsultaatio Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Cityklinikka ennen jälkeen

Ohje silmäluomileikkaukseen tulevalle

yläluomileikkaus silmäluomileikkaus

Silmäluomileikkaus – jälkihoito-ohje

Hinnat

Joissakin tapauksissa hintoihin lisätään alv.

Yläluomileikkaus
AAAM board certified physician Piotr Sikorski
Dr. Akmaral Karakulova

HintaMaksa erissäKlinikka
Yläluomileikkaus paikallispuudutuksessa
990 € (+ alv)
alk. 50 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
Rasvatyrän poisto yläluomileikkauksen yhteydessä+ 200 €alk. +10 €/kkHelsinki
Turku
0201 777 288
Aasialaisen yläluomipoimun rakentaminen (double eyelid surgery)1690 € (sisältää arvonlisäveron)alk. 60 €/kkCityklinikka Helsinki
Rasvatyrän poisto double eyelid surgeryn yhteydessä+ 150 €alk. +10 €/kkCityklinikka Helsinki
HELSINKI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä!
TURKU:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.
LAHTI:
Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon netissä.

Silmäluomileikkaukset nukutuksessa
Riikka Veltheim


HINNAT VOIMASSA 31.10.2017 SAAKKA
Alv 0 %Alv 24 %Maksa erissäKlinikka
Yläluomileikkaus (nukutus)alk. 2000 €alk. 2480,00 €alk. 125 €/kkCityklinikka Helsinki
Alaluomileikkaus (nukutus)alk. 2500 €alk. 3100,00 €alk. 160 €/kkCityklinikka Helsinki
Rasvatyrän poisto yläluomileikkauksen yhteydessä+ 200 €+ 248,00 €alk. 15 €/kkCityklinikka Helsinki
Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)