Finish;   English;   Swedish;

PermaLip-huuli-implantti 

Cityklinikka on erikoistunut huulten täyttöön ja muotoiluun. Suomen ensimmäinen HA-täyteaineen tilaus ja -pistos tehtiin meillä. Huhtikuussa 2017 suu- ja leukakirurgi, dosentti Olli Teronen toi palveluvalikoimaamme uuden toimenpiteen. PermaLip™-huuli-implantti on nyt suomalaistenkin saatavilla!

Huuli-implantti sopii erinomaisesti niille asiakkaille, jotka etsivät täyteainetta pysyvämpää vaihtoehtoa huulten muotoiluun ja suurennukseen. Cityklinikan huuli-implantti on amerikkalainen Surgisil PermaLip™, jonka suosio on viimeisen viiden vuoden aikana kasvanut voimakkaasti niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin.

PermaLip™ on tällä hetkellä markkinoiden ainoa huuli-implantti, jolla on sekä CE- että FDA-hyväksyntä. Toisin kuin muut huuli-implantit PermaLip™ on valmistettu pehmeästä silikonista. PermaLipin patentoitu silikoni antaa huulille luonnollisen muodon – turvallisesti ja tehokkaasti.

Huuli-implantti sopii asiakkaille, jotka tahtovat aiempaa täyteläisemmät ja muodokkaammat huulet pysyvästi. Implantit asetetaan yleensä sekä ylä- että alahuuleen saman vastaanoton aikana. Suurin osa huuli-implanttiasiakkaista on aiemmin kokeillut täyteainehoitoa ja ollut tyytyväinen hoidon tulokseen. Implantoinnin avulla asiakas saa huuliinsa pysyvää täyteläisyyttä ilman muutaman kuukauden välein toistuvia pistoshoitoja.

Kuinka PermaLip™-huuli-implantti toimii?

PermaLip on koko huulen pituinen implantti, joka pujotetaan huuleen pienen leikkausavauksen kautta. Implantti kapenee reunoja kohden, joten se muovautuu huulen luonnollisen muodon mukaiseksi. Vaikka PermaLip on valmistettu kiinteästä silikonigeelistä, se on silti äärimmäisen pehmeä.

PermaLip™-kokoja ja -muotoja on paljon, joten kaikenkokoisille ja kaikenmuotoisille huulille löytyy juuri sopiva, luonnollisen muotoinen implantti. Tavallisesti asiakkaan oma ylähuuli on hieman pidempi mutta kapeampi kuin alahuuli. Siksi on yleistä, että ylähuuleen valitaan myös kapeampi ja pidempi implantti kuin alahuuleen.

Toimenpiteen kulku

Huuli-implantointi on lyhyt, pienkirurginen toimenpide, jonka Cityklinikalla tekee suu- ja leukakirurgian erikoislääkäri. Toimenpide tehdään miltei aina paikallispuudutuksessa. Ennen toimenpidettä tehtävä johtopuudutus muistuttaa pitkälti hammaslääkärissä annettavaa puudutusta.

Suun alueen puuduttua suupieliin tehdään pienet avaukset. Tämän jälkeen kirurgi tekee suupielestä toiseen ulottuvat kapeat “tunnelit” huulien sisälle. Syntyneisiin tunneleihin viedään implantit siten, että implantit pysyvät paikoillaan erittäin tukevasti. Implantoinnin jälkeen pienet leikkausaukot suljetaan itsestään sulavilla ompeleilla.

Suurin osa PermaLip™-asiakkaista haluaa saman toimenpiteen aikana implantit sekä ylä- että alahuuliinsa. Poikkeuksiakin on. Joskus vain toinen huuli kaipaa ylimääräistä täyteläisyyttä, ja tällöin implantti asetetaan vain joko ylä- tai alahuuleen.

Toimenpiteen jälkeen

Toimenpiteestä toipuminen vie aikaa keskimäärin viidestä seitsemään päivään. Suurin osa PermaLip™-asiakkaista kokee olevansa “esiintymiskunnossa” jo toimenpidettä seuraavalla viikolla. Lopullinen tulos on arvioitavissa kuitenkin vasta muutaman kuukauden päästä implantoinnista.

Heti toimenpiteen jälkeen huulia on syytä hoitaa kylmäpakkauksilla. Näin leikkauksen jälkeinen turvotus saadaan minimoiduksi. Turvotusta ei voi kuitenkaan täysin välttää. Ensimmäisten päivien aikana jokaisen implanttiasiakkaan huulet turpoavat jonkin verran. Myös kivut ja särky ovat tavanomaisia. Kipuja voi pitää kurissa käsikauppalääkkeillä. Hyvin usein asiakas saa leikkauksen jälkeen mukaansa myös antibioottireseptin. Mahdollinen antibioottikuuri on syytä nauttia loppuun saakka ohjeen mukaisesti.

Turvallisuus

PermaLip™-huuli-implantti on käynyt läpi lukuisan määrän kliinisia turvallisuustutkimuksia. Huuli-implanteista se on ainoa, jolla on sekä FDA- että CE-hyväksyntä.

PermaLip™ ei voi vuotaa, puhjeta tai revetä. Implantti on valmistettu kestävästä silikonigeelistä, joka ei voi valua tai reagoida elimistön kanssa. Vaikka kestävä kuori repeäisi, implantin sisältö ei lähde omille teilleen.

Vaikka implantti on tarkoitettu pysyvään huulten suurennukseen, sen poisto on aina mahdollista. Implantin poiston jälkeen huulten luonnollinen muoto ja koko palautuvat ennalleen.

PermaLip-implantin kuori on sileä, minkä vuoksi implantti ei aiheuta kudosvaurioita tai -ärsytystä.

Implantin poistaminen on alle puoli tuntia kestävä toimenpide.

Riskit

Jokaiseen pienkirurgiseen toimenpiteeseen liittyy riskejä. Näitä on punnittava suhteessa toimenpiteen hyötyihin. Kaikille toimenpiteille yhteisiä riskejä ovat infektiot, turvotus, punoitus, verenvuoto ja kipu. Huuli-implantteihin liittyy lisäksi tiettyjä riskejä, jotka on hyvä tiedostaa, vaikka ne ovatkin erittäin harvinaisia.

Joissakin harvinaisissa tapauksissa ihmisen oma elimistö alkaa hylkiä implanttia. Miltei aina hylkimisen taustalla on jokin perussairaus. Jos hylkimisreaktioita syntyy, huuli-implantti poistetaan.

On myös mahdollista, että huuli-implantin reunat tuntuvat ihon läpi, kun huulta painellaan sormilla.

Epäsymmetrisyyden korjaaminen

PermaLip™-implantin avulla ei valitettavasti voi korjata huulten epäsymmetriaa. Jos huulet ovat ennen toimenpidettä epäsymmetriset – esim. ylähuulen oikea puoli on täyteläisempi kuin vasen -, epäsymmetria näkyy myös implantoinnin jälkeen.  Implantti suurentaa huulten luonnollista kokoa huulten alkuperäisen muodon mukaisesti.

Epäsymmetrisyyttä voidaan kuitenkin korjata implantoinnin jälkeen täyteainehoidolla. Tällöin on kuitenkin muistettava, että täyteainehoitoja on jatkettava myös tulevaisuudessa, jotta epäsymmetria ei palaa. Mahdollinen epäsymmetrisyyden korjaus tehdään, kun implantoinnin aiheuttama turvotus on täysin laskenut.

PermaLip ennen jälkeen

PermaLip huuli-implantti

Kuvaa klikkaamalla voit ladata jälkihoito-ohjeet.

Ylähuulta voidaan suurentaa myös ns. buffaloplastialeikkauksella.

Buffaloplastiassa ylähuulta nostetaan ja puna-aluetta “vyörytetään” esille. Samalla myös nenän ja ylähuulen välinen alue lyhenee.

Ylähuuli kaventuu ja pitenee iän myötä. Nämä mittasuhdemuutokset vanhentavat ilmettä. Buffaloplastia onkin nopea ja yksinkertainen tapa palauttaa nuorekkuutta alakasvoille.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Huulten pienkirurgia – hinnat

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon, p. 0201 777 288.

Huulten pienkirurginen muotoilu

HintaKlinikka
Buffaloplastia (ylähuulen nosto)

(Plastiikkakirurgi Riikka Veltheim)
alk. 1800 €
Cityklinikka Helsinki
PermaLip™-huuli-implantti

(Suu- ja leukakirurgi, dosentti Olli Teronen)
Ylä- TAI alahuuli:
2990 €

Molemmat huulet:
4590 €
Cityklinikka Helsinki