Finish;   English;   Swedish;

“Asiantunteva, ystävällinen ja sujuva palvelu. Onneksi valitsin Tallinnan sijaan Cityklinikan, 5h klinikalla vietettyäni kotiuduin.” (17.6.2017)

Kasvojenkohotus 

Kasvojen kohotusleikkaus on kirurginen toimenpide, jonka tarkoituksena on parantaa tai jopa poistaa iän tuomia muutoksia kasvoista ja kaulasta. Ammattitaitoisen kirurgin tekemä kasvojenkohotus (facelift) takaa luonnollisen lopputuloksen.

 

Kasvojenkohotus – miksi?

Ihmisen ikääntyessä hänen kasvonsa muuttuvat. Ikääntyminen näkyy ihon kuulauden ja napakkuuden häviämisenä ja ihonalaiskudoksen veltostumisena. Ihon alla oleva rasva vähenee iän myötä.

Kun iho veltostuu ja ihonalaiskudos ohenee, kasvot valahtavat. Muoto muuttuu ovaalista neliömäiseksi, kun leukalinja pehmenee. Puhutaan ns. hamsteripusseista, joita eivät poista kosmeettiset tuotteet tai täyteaineet.
Myös kaulan alue veltostuu, samoin leuanalus. Leuan kaari häviää ja suupielet kääntyvät alaspäin.

 

Faceliftia suunniteltaessa yksi tärkeimmistä lähtökohdista on henkinen hyvinvointi. Uudet kasvot eivät takaa uutta elämää tai henkilökohtaisten ongelmien loppumista. Hyvään lopputulokseen pääsemiseen tarvitaan myös hyvä mieliala. Kasvojenkohotus voi parantaa ulkonäköä ja kohottaa itsetuntoa, mutta kaikki muu on henkilöstä itsestään kiinni.

Kasvojenkohotus ei paranna ihon ominaisuuksia, vaikka näin usein kuvitellaan. Usein kasvojenkohotus yhdistetään rasvansiirtoon, joka heleyttää ja korjaa ihoa ja parantaa sen kimmoisuutta.

 

Kasvojenkohotus – missä iässä?

Suositusikää ei ole. Jotkut hakeutuvat faceliftiin jo neljänkymmenen ikävuoden kieppeillä, kun kasvojen ikääntyminen tai piirteet häiritsevät. Varhaisessa keski-iässä tehty leikkaus ennaltaehkäisee ikääntymisen merkkejä.
Varhaisella iällä (l. ennen keski-ikää) kasvojenkohotukseen hakeudutaan joskus myös silloin, kun ulkoiset ikääntymismuutokset ilmaantuvat esimerkiksi perinnöllisten syiden takia normaalia aiemmin.

Yleensä kasvojenkohotus tulee ajankohtaiseksi, kun ihminen on 45-65-vuotias eikä kasvojen ulkonäkö enää vastaa mielen tai kehon ikää.

Kasvojenkohotus on kirurginen toimenpide

Kasvojenkohotuksessa voidaan korjata esimerkiksi kasvojen uurteita ja ryppyjä, kasvojen roikkuvaa ihoa tai ns. “kalkkunan kaulaa”.

Kasvojenkohotus ja toipuminen

Toipumisprosessi etenee yksilöllisesti. Turvotusta ja mustelmia saattaa olla 2-3 viikkoa. Iho on myös tunnoton noin kolmen kuukauden ajan toimenpiteestä. Meikkiä saa käyttää 7-10 päivän kuluttua leikkauksesta, ja ihoa täytyy muistaa suojata hyvin auringolta.

Kasvojenkohotuksesta toivutaan melko nopeasti. Turvotus kasvoissa voi kestää useita viikkoja. Lopputulos on arvioitavissa aikaisintaan noin kolmen – kuuden kuukauden kuluttua.

Sairauslomaa tarvitaan ainakin kaksi viikkoa.

Mustelmia, turvotusta ja muita sivuoireita voit hoitaa Arnizen™-voiteella. Turvotuksen ehkäisemiseen ja poistamiseen suosittelemme lymfahoitoa ennen leikkausta ja leikkauksen jälkeen.

 

Kuinka pitkään tulokset säilyvät?

Tulos kestää potilaan loppuiän. On kuitenkin huomattava, että ikääntyminen jatkuu myös faceliftin jälkeen.
Leikkauksen jälkeen ikääntymisen merkkejä voidaan hoitaa helpommin kuin ennen leikkausta kosmetiikkatuotteilla ja tarvittaessa myös mini-invasiivisilla, ei-kirurgisilla toimenpiteillä.

 

Kasvojenkohotus – vaihtoehtoja erilaisiin tarpeisiin

Koko kasvojen kohotusleikkaus
Kasvojenkohotus eli facelift kohdistuu sekä kasvojen että kaulan kudoksiin.
Leikkausviilto kulkee korvalehden etupuolelta hiusrajaan ja edelleen korvan taakse. Kokonaisvaltainen kasvojenkohotus sopii parhaiten 45-70-vuotiaille. Joissakin tilanteissa leikkaus tehdään jo ennen keski-ikää.

 

Kasvojen kohotuksen aikana nostetaan myös kaulan ihonalaiskudoksia. Näin saadaan kohotettua kasvojen kudosten lisäksi myös kaulan ja leuan aluetta.

 

Faceliftissa käytettävä tekniikka riippuu toimenpiteen fyysisestä ominaisuudesta ja leikkaavan lääkärin metodeista. Suurimmassa osassa tapauksista hiuksia joudutaan ajamaan noin kuuden senttimetrin verran korvan yläpuolelta ohimosta korvan taakse. Sen jälkeen viilto tehdään hiusrajan tuntumassa ohimosta jatkuen korvan nipukan ympäri ja korvan takaa loppuen hiusrajaan. Kirurgi voi tämän jälkeen käsitellä ihon alla olevat rasvakudokset ja lihakset. Lopuksi iho vedetään ylös- sekä taaksepäin, ja ylimääräinen iho poistetaan. Toimenpide kestää kokonaisuudessaan 2-4 tuntia.

 

Kasvojenkohotus on harvoin päiväkirurginen toimenpide. Potilas jää klinikalle yleensä yhdeksi yöksi leikkauksen jälkeen.
Keskikasvojen kohotus

Keskikasvojen kohotuksessa korjataan ja kiinnitetään keskikasvojen kudoksia. Toimenpiteen aikana kohotetaan poskipäitä ja poskia sekä nenän ja suupielten alueita. Poskien pehmentyneet ja laskeutuneet kudokset nostetaan ja kiinnitetään, jolloin ilmettä vanhentavat nasolabiaalipoimut tasoittuvat.  Myös silmien ulkonurkat ja alaluomet saavat aiempaa nuorekkaamman ilmeen. Koska kudokset kiinnitetään uusille paikoilleen pysyvästi, leikkaustulokset pysyvät erinomaisina pitkään.

Lue lisää.

Keskikasvojen kohotusleikkauksen tulokset tulevat nopeasti näkyviin. Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa tai nukutuksessa.  Arvet jäävät piiloon alaluomien alueelle tai hiusrajaan. Toimenpiteeseen hakeudutaan yleensä neljänkymmenen ikävuoden jälkeen. Jos kasvonpiirteet tai ikääntymismuutokset häiritsevät, voidaan keskikasvojen kohotusleikkaus tehdä jo 35 vuoden iässä.

Hollywood Lift
Hollywood Lift on 40-60-vuotiaille sopiva toimenpide, jonka ansiosta leukapielet, keskikasvot ja kaula kohoavat. Toimenpiteen aluksi tehdään suhteellisen pieni leikkaushaava korvalehden eteen. Tämän jälkeen kirurgi kiristää kasvoja tukevan SMAS-kudoksen ja poistaa ylimääräisen ihon. Lopuksi haava suljetaan huolellisesti.
Hollywood Lift -toimenpiteen myötä nuorekas täyteläisyys, kiinteys ja muoto palautuvat kasvoille. Tulokset ovat kuitenkin hyvin luonnolliset:
  • Leukalinja kohoaa ja kiinteytyy (ns. hamsteripussit katoavat).
  • Syvätkin nasolabiaalipoimut tasoittuvat.
  • Keskikasvot kohoavat ja kiinteytyvät.
  • Ikääntymiseen liittyvä kudoslöysyys poistuu.
  • Myös kaula kiinteytyy jonkin verran.
Vaikka leikkaustulokset ovat huomattavia, toimenpide voidaan tehdä paikallispuudutuksessa. Hollywood Liftin tulosten kestoksi on arvioitu 5-10 vuotta. Kestossa on yksilöllisiä eroja.

Mikä näistä leikkaustyypeistä sopii minulle?

Ikääntymisen merkit ovat kaikilla hiukan erilaiset. Keskikasvot ikääntyvät yleensä ensimmäisinä, ja keskikasvoissa ikääntyminen myös näkyy helposti. Joillakin ikääntymisen merkit näkyvät eniten silmien tai suun ympärillä. On kyse yksilöllisistä eroista.

Ammattitaitoinen kirurgi käsittelee jokaista potilasta yksilönä. Kokenut, taitava kirurgi näkee jokaisen ihmisen kasvot esteettisenä kokonaisuutena. Hän ottaa huomioon asiakkaansa kasvojen eri osat leikkausta suunniteltaessa. Lopputuloksessa pyritään tasapainoon ja luonnollisuuteen.

Kasvojenkohotusta miettivän on hyvä ensin neuvotella asiantuntijan kanssa ja kertoa rehellisesti omista tavoitteistaan sekä odotuksistaan. Maksuttoman facelift-konsultaation jälkeen on hyvä varata aika myös plastiikkakirurgi Riikka Veltheimin konsultaatioon.

Riikka Veltheim Cityklinikka plastikkakirurgi

Kuvaa klikkaamalla voit tutkia Riikka Veltheimin ansioluetteloa.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäin konsultaatiokäynti Cityklinikan lääkärin/hoitajan luona on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Silikonit Botox Viro hinta

Kasvojenkohotus – jälkihoito-ohje

Hinnat

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

Kasvojen plastiikkakirurgia paikallispuudutuksessa


Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Kasvojen rasvansiirto

PIENI ALUE
(paik.puud.)

1900 €2356 €Cityklinikka Helsinki
Kasvojen rasvansiirto

LAAJA ALUE
(paik.puud.)

3200 €3968 €Cityklinikka Helsinki
Kulmakarvojen kohotus (paik.puud.)2400 €2976 €Cityklinikka Helsinki
Otsan kohotus(paik.puud.)3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Keskikasvojen kohotus (paik.puud.)3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Hollywood Lift —
ihonkohotus
(paik.puud.)
3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Hollywood Lift — ihon ja SMAS-lihaksen nosto
(paik.puud.)
4490 €5567,60 €Cityklinikka Helsinki
Facelift - Leukalinjan ja kaulan ihon kohotus (paik.puud.)4990 €6187,60 €Cityklinikka Helsinki
Facelift - Leukalinjan ja kaulan ihon ja lihaksen (SMAS ja platysma) kohotus (paik.puud.)5490 €6807,60 €Cityklinikka Helsinki
Kaulan ihon kohotus (paik.puud.)4500 €5580 €Cityklinikka Helsinki
Kaulan ihon ja platysmalihaksen kohotus4890 €6063,60 €Cityklinikka Helsinki
Huulen kohotusleikkaus (paik.puud.)2100 €2604 €Cityklinikka Helsinki
Hörökorva (paik.puud.)1700 €2108 €Cityklinikka Helsinki
Hörökorvat (paik.puud.)2500 €3100 €Cityklinikka Helsinki
Nenä - suppea leikkaus (paik.puud.)4200 €5208,00 €Cityklinikka Helsinki
Nenä - laaja leikkaus (paik.puud.)5500 €6820,00 €Cityklinikka Helsinki
Yläluomileikkaus
(paik.puud.)
1500 €1860 €Cityklinikka Helsinki
Alaluomileikkaus(paik.puud.)2390 €2963,60 €Cityklinikka Helsinki

Mikäli leikkaus tehdään terveydellisistä syistä, hintaan ei lisätä arvonlisäveroa. (Alv = 0 %)
Mikäli leikkaus tehdään esteettisistä syistä, hintaan lisätään arvonlisävero. (Alv = 24 %)

Kasvojen plastiikkakirurgia nukutuksessa


Alv 0 %Alv 24 %Klinikka
Kasvojen rasvansiirto

Pieni alue
(nukutus)

2990 €3707,60 €Cityklinikka Helsinki
Kasvojen rasvansiirto

Laaja alue
(nukutus)

3990 €4947,60 €Cityklinikka Helsinki
Otsan kohotusleikkaus(nukutus)4290 €5319,60 €Cityklinikka Helsinki
Keskikasvojen kohotus (nukutus)4290 €5319,60 €Cityklinikka Helsinki
Hollywood Lift — ihon kohotus(nukutus)4790 €5939,60 €Cityklinikka Helsinki
Hollywood Lift — ihon ja SMAS-lihaksen kohotus4990 €6187,60 €Cityklinikka Helsinki
Facelift — kaulan ja leukalinjan ihon kohotus5990 €7427,60 €Cityklinikka Helsinki
Facelift — kaulan ja leukalinjan ihon ja lihaksen kohotus6990 €8667,60 €Cityklinikka Helsinki
Facelift - kaulan, leukalinjan ja otsan ihon ja lihaksen kohotus (nukutus)9800 €12 152 €Cityklinikka Helsinki
Rasvansiirto ja koko kasvojen ikääntymismuutosten korjaus - alakasvot, kaula, kulmakarvat (nukutus)10 500 €13 020 €Cityklinikka Helsinki
Koko kasvojen ikääntymismuutosten korjaus:
kaula, leukalinja, otsa ja keskikasvot
(nukutus)
11 500 €14 260 €Cityklinikka Helsinki
Kaulan ihon kohotus5500 €6820 €Cityklinikka Helsinki
Kaulan ihon ja lihaksen kohotus (nukutus)5900 €7316 €Cityklinikka Helsinki
Leukaimplantti (nukutus)3490 €4327,60 €Cityklinikka Helsinki
Huulen kohotusleikkaus (nukutus)2490 €3087,60 €Cityklinikka Helsinki
Hörökorva (nukutus)2290 €2839,60 €Cityklinikka Helsinki
Hörökorvat (nukutus)2990 €3707,60 €Cityklinikka Helsinki
Nenä - suppea leikkaus (nukutus)5300 €6572 €Cityklinikka Helsinki
Nenä - laaja leikkaus (nukutus)7400 €9176 €Cityklinikka Helsinki