Finish;   English;   Swedish;

Kasvojen kohotus – Silhouette Lift ja Ribbon Lift 

 

Kasvojen kohotus voidaan tehdä mini-invasiivisesti. Silhouette Lift ja Ribbon Lift tarjoavat turvallisen, nopean ja erittäin lyhyen toipumisajan. Ne voivat korvata jopa kokonaan perinteisen kasvojen kohotusleikkauksen.

 

Kartiolangat sekoitetaan usein vanhanaikaisiin väkäslankoihin, joihin verrattuna uuden sukupolven tuotteet tarjoavat kuitenkin useita etuja ja parannuksia. Kartiolangat ovat ainutlaatuisen rakenteensa ansiosta väkäslankoja turvallisempia. Niihin liittyy todella pieni komplikaatioriski verrattuna väkäslankoihin. Kartiolangoissa ei ole teräviä piikkejä, jotka voivat vaurioittaa kudosta. Kartiolanka kiinnittyy kudokseen tukevammin ja luonnollisemmin kuin väkäslanka, koska kartion kiinnitysmekanismi sallii pienen liikkeen. Ajan myötä kartiot sulavat pois ja kudos kiinnittyy langassa oleviin pieniin solmuihin. Lisäksi kartioiden sulaessa muodostuu huomattavasti kollageenia (ihon tukirangan proteiini), mikä vahvistaa tuloksen pitkäkestoisuutta.

Silhouette Lift -kartiolankojen ja Ribbon-nauhan välittömän kohottavan vaikutuksen lisäksi muutamassa kuukaudessa toimeenpiteestä ihoon kehittyy runsaasti omaa kollagenia, jolla on ihoa nuorentavaa, kimmoisuutta ja täyteläisyyttä lisäävä vaikutus. Kartiolangoilla tai Ribbon-nauhalla voidaan kasvojen kudoksia kiristää näkymättömästi.

Lankojen avulla toteutettu kasvojen kohotus voidaan tehdä vastaanotolla, eikä se yleensä vaadi sairaslomaa. Toimenpiteen jälkeen on muutaman viikon ajan varottava liikuttamasta kasvojen kudoksia voimakkaasti. Käytetyt Ribbon-nauhat tai kartiolankojen kartiot sulaavat hitaasti ja aiheuttavat kudoksissa reaktion, joka ylläpitää kohotuksen sen jälkeen, kun langat ovat sulaneet.

 

Klinikkamme AAAM-sertifioitu lääkäri Piotr Sikorski on saanut alan erikoiskoulutuksen. Kasvojenkohotus lankojen/nauhojen avulla on kuulunut hänen toimenpidevalikoimaansa vuosien ajan.

Kuinka Silhouette Lift ja Ribbon Lift -kasvojen kohotus eroavat toisistaan?

 

Silhouette Lift -kartiolangat on kehitetty erityisesti kasvojen ja kaulan alueen kohotukseen ja korjaamiseen.  Silhouette Lift tarjoaa turvallisen, nopean ja erittäin lyhyen toipumisajan. Kartiolangat voidaan kiristää tarvittaessa 1-3 vuoden kuluttua toimenpiteestä pienellä lisätoimenpiteellä. Näin ollen tulosta voi parannella vielä vuosia ensitoimenpiteen jälkeen.

Toinen vaihtoehto on kohottava Ribbon Lift -nauha, jossa väkäset ovat yksisuuntaisia ja huomattavasti edellistä vaihtoehtoa suuremmat ja pitävämmät. Ribbon-nauhaa käytetään silloin, kun potilaan ihon kimmoisuus on iän myötä laskenut ja tarvitaan parempaa väkästen pitävyyttä koko nauhan matkalla. Ribbon-nauhat kiinnitetään alkupäässä, korvalehden yläpuolella ihon alle pienillä näkymättömillä ompeleilla. Näin tehtäessä Ribbon-nauha toimii varmasti ja kohotuksen tulos on selkeä.

Mihin Silhouette Lift / Ribbon Lift sopivat?

 

  • Kulmakarvojen nosto, kohotus ja naururyppyjen poisto
  • Poskipäiden ja suupielien kohotus (keskikasvojen kohotus)
  • Nasolabiaalipoimujen (nenän pielien poimujen) nosto ja tasoitus
  • Alaleuan kiristys ja kohotus
  • Koko otsan kohotus
  • Koko kaulan kohotus
  • Sibelius-ryppyjen kiristys ulos/ylös-suuntaisesti ja kulmakarvojen nosto keskeltä
  • Suupielien kohotus (vain väkälangalla)
  • Pakaroiden nosto

Toimenpiteen kulku

 

Tyypillinen keskikasvojen alueen kohotus kestää noin 45 minuuttia. Kasvojen kohotus tehdään paikallispuudutuksessa tai sedaatiossa. Toimenpiteessä ohimoille tehdään kaksi siistiä viiltoa, joista langat syötetään. Toimenpiteen jälkeinen toipumisaika on erittäin lyhyt, vain yhdestä neljään päivää. Toimenpide on myös mahdollista yhdistää muihin hoitoihin, kuten esimerkiksi laserkuorintaan tai täyteaine-injektioihin.

 

Toimenpiteessä ei tarvita kirurgista veistä eikä nukutusta. Toimenpide suoritetaan paikallispuudutuksessa ja kestoltaan on noin 45 – 60 minuuttia. Mitään näkyviä arpia ei toimenpiteestä synny, ja kasvojen alueen paraneminen kestää keskimäärin 3-7 vuorokautta. Lopputulos on nähtävissä melkein välittömästi.

Tehoa ja turvallisuutta

 

Silhouette Lift sai FDA:n hyväksynnän vuonna 2006 ja CE-hyväksynnän vuonna 2007. Kartiolankoja käytetään jo yli 30 maassa, ja toimenpiteitä tehty tuhansia. Kartiolankoja käytetään esteettisen kirurgian lisäksi myös rekonstruktiivisessa kirurgiassa, esimerkiksi kasvohalvausten hoidossa. Toimenpiteellä kasvot nuorentuvat noin 5- 15 vuotta ja toimenpide sopii parhaiten 30-55-vuotiaille joilla kasvojen ihon kimmoisuus on vielä tyydyttävä, mutta ensimmäiset vanhenemisen merkit ovat jo näkyvissä.

Huomioitavaa

 

Toimenpide tehdään paikallispuudutuksessa. Kerro lääkärillesi, jos haluat rauhoittavan lääkkeen ennen toimenpidettä. Kerro lääkärille mahdollisesta säännöllisestä lääkityksestä tai sairauksistasi. Veren hyytymiseen vaikuttavat lääkkeet (esim. Aspiriini, Burana ym.) suositellaan lopetettavaksi vähintään kymmenen päivää ennen toimenpidettä. Jos hoidon lopetus ei ole mahdollinen, kerro tästä lääkärillesi jo vastaanotolla hyvissä ajoin. Vältä tupakointia edellisenä iltana ja toimenpidepäivänä.

Toipuminen

 

Toimenpiteen yhteydessä nauhan tai väkälangan päät katkaistaan pistopaikoista. Toimenpiteen jälkeisenä päivänä ei ole välttämätöntä jäädä kotiin tai sairauslomalle. Toimi vointisi mukaan. Toimenpiteen jälkeen kasvoilla saattaa olla turvotusta tai pieniä mustelmia, joiden hoitoon suosittelemme tehokasta Arnizen™-voidetta sekä  lymfahoitoa.

Toimenpiteen jälkeen tunnet kiristystä hoitoalueella. Useimmat ovat esiintymiskelpoisia kuitenkin jo seuraavana päivänä. Neulan jäljet peittyvät teipin alle ja mustelmat voit peittää meikillä.

On tärkeää välttää ponnisteluja ja lihastyötä muutaman päivän ajan, jotta kasvojen kohotus onnistuu. Pistokohdat ovat kosketusarat viikon verran. Käytä nukkuessasi useita tyynyjä kolmesta neljään päivään nostamaan hartiat ylös. Voit käyttää myös niskatyynyä. Puhdista, hoida ja meikkaa kasvojasi hellävaroen välttäen voimakkaita liikkeitä ja painalluksia. Jos toimenpide on tehty poskien tai leuan alueelle, suositellaan helposti pureskeltavaa tai pehmeää ruokaa parin päivän ajan. Kun toimenpiteestä on kulunut kahdesta kolmeen viikkoa, voit saunoa, uida sekä harrastaa kevyehköä liikuntaa. Voimakkaita fyysisiä suorituksia vaativaa liikuntaa voit harrastaa 1-2 kuukauden kuluttua toimenpiteestä.

Jos sinulla on kysyttävää toimenpiteestä tai voinnistasi toimenpiteen jälkeen, soita hoitavalle lääkärille.
Ota yhteyttä hoitavaan lääkäriisi, jos sinulla on lisääntyvää kipua, turvotusta tai kuumotusta käsitellyllä alueella.

Facelift kasvojen kohotus väkälangat väkäslangat

Kasvojen kohotus  – jälkihoito-ohje

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Hinnat

RIBBON LIFT

NormaalihintaKampanjahintaKlinikka
Poskien ja leukalinjan nauhakohotus3990 €3490 €Helsinki
Turku
0201 777 288

Hinnat sisältävät alv:n.

Silhouette Lift ja Silhouette Soft Lift - Kartiolankakohotus

HintaKlinikka
Kulmakarvat ja otsa1500 € - 2900 €Helsinki
Turku
0201 777 288
Keskikasvot ja leukalinja1000 € - 3600 €Helsinki
Turku
0201 777 288