Finish;   English;   Swedish;

Tatuoinnin poisto laserilla

Tatuoinnin poisto laserilla 

Tatuoinnin poisto tulee harvoin mieleen siinä vaiheessa, kun tatuointia hankitaan. Moni tatuointia ottava ajattelee rakastavansa tatuointejaan ikuisesti. Joillekin ihmisille tatuoinnit muodostuvat kuitenkin ajan myötä ongelmaksi. Tämän vuoksi tatuoinnin poistamiseen on kehitetty useita eri tekniikoita ja menetelmiä.

Laser tehoaa tunnetusti tatuointeihin – ja myös kestopigmentointeihin –  erinomaisesti, ja tämän vuoksi nimenomaan laserteknologiaa on viime vuosina kehitetty myös vastaamaan paremmin tatuoinnin poistosta haavelevien asiakkaiden tarpeita.

Tatuoinnin poisto QX MAX -laserilla

Cityklinikalla tatuoinnit ja kestopigmentoinnit poistetaan markkinoiden tehokkaimmalla laserteknologialla, jonka nimi on QX MAX.
QX MAX -laser poistaa kaikenväriset tatuoinnit tehokkaasti ja turvallisesti.

QX MAX -laserlaitteiston edut ovat moninaiset. Järjestelmässä käytetään hyvin nopeaa, korkeaenergistä laservaloa ja neljää eri aallonpituutta. Tämän vuoksi laitteella on mahdollista poistaa kaikenväriset tatuoinnit:

  •  tummat värit: musta, tummansininen, ruskea (QX MAX 1064 nm)
  •  vaaleat värit: punainen, keltaruskea, violetti, purppura, oranssi (QX MAX 532 nm)
  •  vihreän eri sävyt (QX MAX 650 nm)
  •  vaalensinisen sävyt (QX MAX 585 nm)

Tatuoinnin poisto – ohjeita laserhoitoon tulevalle

1. Kaksi viikkoa ennen tatuoinnin poistoa kannattaa vähentää tai välttää itseruskettavien tuotteiden käyttämistä, solariumia ja auringonottoa.
2. Riisu korut käsiteltävältä alueelta.
3. Jos olet kipuherkkä, voit sivellä käsiteltävälle alueelle puudutusvoidetta (Emla) noin tuntia ennen toimenpidettä.
4. Varaudu muutamaan lasertoimenpiteeseen. Yksi laserointikerta ei usein riitä tatuoinnin täydelliseen poistamiseen.

Tatuoinnin tai kestopigmentoinnin poiston jälkeen

Noudata lasertoimenpiteen jälkeen saamiasi kotihoito-ohjeita.
Käsitelty alue saattaa muuttua joksikin aikaa valkoiseksi. Turvotus ja pienet, väliaikaiset ihomuutokset ovat mahdollisia. Ne eivät ole haitallisia, ja ne paranevat noin viikon kuluessa.

Laserilla käsiteltyä ihoaluetta on hyvä hoitaa samalla tavalla kuin hieman palanutta ihoa.

Käytä ihonhoitotuotteita ohjeen mukaan.

Vältä ensimmäisten viikkojen aikana käsitellyn ihon koskettelemista, kuumia kylpyjä ja auringon ottamista.

Älä poista käsitellyltä alueelta karvoja.

Ihoalueen paraneminen kestää yleensä viikosta kahteen viikkoon. Hoida ihoa käyttämällä Laserat™-voidetta ohjeenmukaisesti.

Tatuoinnin poisto

R20-toimenpide

 

R20-niminen toimenpide on uusi, lääkärien kiittelemä tapa poistaa tatuointi. Tämä moderni toimenpide mahdollistaa musteen poiston ihosta perinteistä nopeammin. Nyt kuva on mahdollista häivyttää ihosta vain parissa kuukaudessa laserkäsittelyillä, joita voidaan antaa neljästi peräkkäin pitämällä vain 20 minuutin tauko välissä.

Tapa eroaa perinteisestä lasertoimenpiteestä, jossa iho käsitellään laserilla vain yhden kerran. Perinteisen laserhoidon jälkeen pidetään kuuden viikon tauko ennen seuraavaa käsittelyä. Toimenpidekertojen määrä on suurempi kuin R20-laserointia käytettäessä.

Journal of the American Academy of Dermatology -lehdessä helmikuussa julkaistu tutkimustulos kertoo R20-menetelmän aiheuttavan iholle perinteistä menetelmää enemmän vahinkoa lyhyellä tähtäimellä. Tutkimuksen mukaan R20:lla käsitelty iho ei kuitenkaan kerää sen enempää arpikudosta kuin perinteisillä menetelmillä käsitelty iho. Tärkein huomio on se, että mustetta poistuu tätä uutta menetelmää käytettäessä ihosta huomattavasti enemmän kuin vanhojen tatuoinninpoistomenetelmien yhteydessä. Tutkimus osoitti, että R20 vaalensi tatuointeja 70 prosenttia tehokkaammin kuin vanha metodi.

R20-laserhoidon tulokset huomaat jo ensimmäisellä käynnillä. Hoito ei ole täysin kivuton, mutta kipua voidaan lieventää EMLA-puudutusvoiteella, joka levitetään hoidettavalle iholle noin tunti ennen toimenpidettä. Hoito tuntuu lähes samanlaiselta kuin tatuoinnin ottaminen, ja laserkäsittely kestää vain muutaman minuutin ajan yhtä sarjahoitoa kohti. Käytössämme on myös Kryolaite joka puhaltaa jopa -30-asteista ilmaa hoidettavalle alueelle vähentäen hoitoon liittyvää pistelyä.

Verrattuna muihin lasereihin (rubiinilaser, CO2-laser ja alexandriittilaser) ja valoimpulssilaitteisiin (kosmetologien käytössä) Q-switched NdYag -laser on lähes vaaraton. Myös arpeutumisen riski on erittäin pieni. Valoimpulssilaitteiden (IPL) tehoa on arvosteltu paljon asiakkaiden keskuudessa, ja laite on arvioitu tehottomaksi tavaksi poistaa tatuointi. Laserhoidosta saatavat lopputulokset ovat omaa luokkaansa, kun niitä verrataan kosmetologien käyttämien toimenpiteiden lopputuloksiin.

Tatuoinnin musta, sininen, punainen ja ruskea väri (sekä niiden sekoitukset) pystytään varmuudella poistamaan.

Tatuoinnin poisto

Uusi FracTat™-toimenpide

FracTat™ on toimenpide, jossa yhdistetään fraktionaalilaserihoito ja koko pinnan laserkuorinta.

Innovatiivisen FracTat™-laserhoidon aluksi tatuoinnin päälle tehdään mikrokanavia. Tämän jälkeen alkaa varsinainen tatuoinnin laserpoisto.

Ihon esikäsittely (mikrokanavien luominen) mahdollistaa sen, että varsinaisen hoidon aikana lämpö, höyry ja mustepartikkelit pääsevät entistä helpommin poistumaan ihosta. Ihon pinnan frosting-vaikutukset vähenevät, ja tatuoitu iho voidaan saman vastaanottoajan aikana käsitellä hyvinkin monta kertaa. FracTat™-toimenpiteen ansiosta tatuointi voidaan poistaa ihosta jo muutaman tehokkaan laserhoidon avulla. Tatuointi poistuu entistä nopeammin, eikä toimenpiteitä tarvitse tehdä enää yhtä useita kuin aiemmin.

Ota yhteyttä

Me tahdomme antaa aikaamme sinulle. Konsultaatiokäynnillä voit keskustella esteettisen lääketieteen ammattilaisen kanssa luottamuksellisesti juuri niistä asioista asioista, joihin etsit ratkaisua.

Ensimmäinen konsultaatiokäynti Cityklinikalla on aina maksuton, eikä se sido sinua mihinkään.

Varaa aika maksuttomaan konsultaatioon nyt.

Hinnat

Tatuoinnin / kestopigmentoinnin poisto laserillaLue lisää.
HintaKlinikka
Yksi toimenpidekerta, yksi väri,
alle 10 cm x 10 cm
140 €Helsinki ja Turku
Yksi toimenpidekerta, yksi väri, 10 cm x 10 cm199 €Helsinki ja Turku
Yksi toimenpidekerta, monta väriä (ei vihreä eikä taivaansininen),
10 cm x 10 cm
269 €Helsinki ja Turku
Yksi toimenpidekerta, monta väriä (sis. vihreä ja/tai taivaansininen),
10 cm x 10 cm
299 €Helsinki ja Turku
R20-toimenpide, yksi väri, 10 cm x 10 cm590 €Helsinki ja Turku
FracTat-toimenpide, yksi väri, 10 cm x 10 cm590 €Helsinki ja Turku
R20-toimenpide, monta väriä (ei vihreä eikä taivaansininen),
10 cm x 10 cm
790 €Helsinki ja Turku
FracTat-toimenpide, monta väriä (ei vihreä eikä taivaansininen), 10 cm x 10 cm790 €Helsinki ja Turku
FracTat-toimenpide, monta väriä (sis. vihreä ja/tai taivaansininen),
10 cm x 10 cm
990 €Helsinki ja Turku

Yhteistyössä

Tatuoinnin poisto

 

Kokemuksia Piotr Sikorskista

Piotr Sikorski, Expert Instructor, International LA&HA Training Center