Finish;   English;   Swedish;

Aknearvet pois Twinlight-laserilla

Kokemuksia Cityklinikasta
Pigmenttimuutokset pois laserilla
02/05/2013
Laser Cityklinikka
Laserhoidot
02/05/2013

Aknearvet pois Twinlight-laserilla

Aknen hoito

Twinlight-laser

Aknearvet voidaan hoitaa laserilla. Laserhoito on nopea ja helppo ratkaisu parempaan ihoon.

Akne on iho-ongelmista yleisin, ja se haittaa lähes jokaista ihmistä jossakin elämänvaiheessa. Taudin puhkeamiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten hormonaaliset muutokset, tietyt lääkeaineet, elintavat ja joskus myös kosmetiikkatuotteiden ainesosat.

Useimmiten aknea esiintyy nuorilla, joskin joillakin ihmisillä se saattaa puhjeta kolmannella vuosikymmenellä ja kestää aina keski-iän loppuun asti. Usein ihmiset puristelevat finnejä, ja tämä saattaa johtaa tulehduksiin ja joissakin tapauksissa pysyviin arpiin. Myös valkopäiden puristelu pahentaa tulehdusreaktiota ja levittää bakteeria laajemmalle. Suurentuneet talirauhaset näkyvät mustapäinä ja valkopäinä. Valkopäät ovat tukkeutuneita talirauhasia, jotka kuuluvat taudin luonteeseen. Tukkeutuneet valkopäät houkuttelevat paikalle talia hajottavia bakteereita, ja hajoamistuotteet aikaansaavat tulehduksen, joka aknessa ilmenee märkänäppylöinä (pusteleina) ja suurempina onteloina (kystina). Märkänäppylät ja kystat arpeutuvat herkästi ja voivat olla kipeitä.

Finnit ja aknearvet saattavat vaikeuttaa tai jopa lamaannuttaa ihmisen sosiaalista elämää. Laserhoidot tarjoavat ongelmaan tehokkaan ja turvallisen ratkaisun.

Uusin kehitys laserteknologiassa antaa mahdollisuuden hoitaa sekä aktiivista aknea että aknearpia. Laser tunkeutuu ihoon vahingoittamatta sitä. Lämmön avulla hoito vaikuttaa talirauhasiin, joiden kiihtynyt toiminta on useimmiten syypää finnien ja muiden epäpuhtauksien syntymiseen. Lievän tai keskivaikean aknen hoitoon saattaa riittää yksi hoitokerta, jolla iho saadaan rauhoittumaan. Vaikeammissa tapauksissa tarvitaan useampi hoitokerta, ja paranemisprosessi tapahtuu asteittain, useamman kuukauden aikana.

Aknearvet

Aknearpien hoitoon Twinlight-laseria on käytetty jo pitkään. Laser kuorii ihon pinnalta mikrokerroksen. Toisin kuten kemiallisissa kuorinnoissa ja mikrohionnassa lääkärin on laserilla helpompi kontrolloida kuorinnan syvyyttä. Kuorinnan syvyys riippuu siitä, onko hoito tarkoitettu lievään vai vaikean arpikudoksen hoitoon. Twinlight-laser tuhoaa arpisen ihon jo muutamassa päivässä, ja kuorinnan jälkeen uusi, terve iho pääsee muodostumaan.

Mikä on Twinlight-laser?

Twinlight-laserhoidossa käytetään kahta erilaista laserhoitoa – Nd:YAG- ja Er:YAG-laseria.

Laserhoito aktiivivaiheessa olevalle aknelle vähentää tulehduksia tunkeutumalla ihon kerroksiin ja lämmittämällä talirauhasia. NdYag-laser nopeuttaa paranemisprosessia ja vähentää aknen uusiutumista. Toisaalta laserhoito perustuu myös laserin kuorivaan ominaisuuteen. ErYag-laser pureutuu ihon kaikkiin kerroksiin hoitaen arpeutunutta ihoa ja stimuloiden kollageenin tuotantoa ihossa.

Miten hoito toimii?

TwinLight®-laserhoito on yksinkertainen, tehokas, kolmivaiheinen toimenpide, joka parantaa ihon kaikkien kerrosten rakennetta ja tekee ihosta tasaisen ja kiinteän.

Toimenpiteessä käytettävä Nd:YAG-lasersäde lämmittää ihon syviä kerroksia stimuloiden ihoa tervehtymään, uudistumaan ja jälleenrakentumaan sisältäpäin.
Er:YAG-lasersäde käynnistää uuden, tasaisen ja kiinteän ihon syntymisen.

Vaihe 1. Nd:YAG-lasersäteellä käsitellään iho kaksi kertaa. Säteet tunkeutuvat kontrolloidusti ihokudoksiin. Kudokset lämpenevät, talirauhasten toiminta tasapainottuu ja iho tulee valmiiksi fraktionaalilaserkäsittelyä varten.

Vaihe 2. Fraktionaalikäsittely: Vanha, huonokuntoinen iho käsitellään fraktionaalisella Er:YAG-laserilla. Käsitellyt alueet uudistuvat. Tilalle tulee uusi, kiinteä, tasainen ja virheetön iho.

Vaihe 3. Kuorinta: Iho kuoritaan lopuksi Er:YAG-säteellä. Tämä vaihe täydentää käsittelyn ja poistaa ihon pinnan epätasaisuudet, epäpuhtaudet ja muut virheet.

Tietoa aknesta

Laajentuneet ihohuokoset, kiiltävä iho, finnit ja mustapäät ovat rasvoittuvan ihon tunnusmerkkejä. Rasvaisen iho on perinnöllinen, sen talintuotanto on normaalia kiihkeämpää. Hormonit vaikuttavat talintuotantoon niin murrosiässä, raskausaikana kuin menopaussivaiheessakin. Aurinko vilkastuttaa talineritystä jopa yli 20 prosenttia ja kuumuus vain lisää kiiltelyä.
Finniongelmia syntyy, jos ihohuokoset pääsevät tukkeutumaan esimerkiksi siksi, että rasvaisuudesta huolimatta ihon pinta on kuiva ja sen kosteustasapaino häiriintynyt. Myös liian rasvaiset tuotteet saavat ihon rasvoittumaan.

Aknessa talirauhaset tulehtuvat, jolloin talirauhanen turpoaa ja sen päällä oleva iho punoittaa. Sitä ennen talirauhasen tiehyt on tukkeutunut. Tukosta sanotaan komedoksi, “ihomadoksi”. Se koostuu talirauhasen tiehyen solujen erittämästä sarveisaineesta eli keratiinista ja talista. Komedossa on mukana myös bakteereita. Tulehduksen aiheuttaa bakteeri nimeltään propionibacterium acnes, joka kuuluu ihon normaalikasvustoon. Myös Malassezia-rasvahiivoilla katsotaan olevan osuutta tulehdukseen. Tulehduksen painopiste on talirauhasen tiehyessä tai itse talirauhasessa. Bakteeri ja hiiva hajottavat talia, ja talin hajoamistuotteet ovat varsinaisia tulehduksen aiheuttajia.

aknearpien hoito

 

Arvet voivat olla muodoltaan hyvin erityyppisiä. Arpia hoitavan ammattilaisen tulee tietää, millainen hoito sopii kullekin arvenmuodolle. Ylläolevat kuvat havainnollistavat erilaisia arpien muotoja. Jääpiikkiarpi, kaareva arpi ja laatikkomainen arpi ovat ihon pinnassa olevia kuoppia. Joillakin ihmisillä on taipumusta keloidiarpiin. Nämä näkyvät ihon pinnalla kohoumina.

PRO TIP

Oletko menossa Twinlight-laserkäsittelyyn? Tiesithän, että ennen laserhoitoa tehtävä kemiallinen kuorinta parantaa laserhoidon lopputulosta?

Kemiallinen kuorinta valmistaa ihon laseria varten niin, että laserhoidon lopputulos on tasainen ja virheetön.

Vaalean ja keskivaalean ihon valmisteluun sopivat kaikki miedot kemialliset kuorintamme. Tumma tai melko tumma iho valmistellaan Twinlight-toimenpiteeseen parhaiten Spot Eraser -hoidon avulla.

Hinnat

Hinnat ovat voimassa toistaiseksi.

Twinlight™-laser aknearvilleLue lisää.

UUDET HINNAT 6.3.2017 ALKAENKlinikka

Pieni alue, esim. otsa690 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku

Ajanvaraus: 0201 777 288
Posket990 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku
Posket ja alakasvot1290 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku

Ajanvaraus: 0201 777 288
Koko kasvot1490 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku

Ajanvaraus: 0201 777 288
Arven tasoitus (alle 10 cm)alk. 266 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku

Ajanvaraus: 0201 777 288
Arven tasoitus (yli 10 cm)alk. 700 €Cityklinikka Helsinki ja Cityklinikka Turku

Ajanvaraus: 0201 777 288

YHTEISTYÖSSÄ

Laserkoulutus Helsinki

Laser & Health Academy – Helsinki Training Center

Kokemuksia Piotr Sikorskista

Piotr Sikorski, Expert Lecturer, International LA&HA

Comments are closed.